phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

Ravintorikas papaijasalaatti on hurmannut monet kaukomatkaajat. Siitä on usieta versioita, tässä Ninan suosikki.

IMG 5759

Näitä tarvitset 2 - 4 hengelle

  • 1 raaka papaija (Isosta papaijasta riittää puolikas) 
  • 1 isohko porkkana 

KASTIKKEESEEN

 

  • 1 dl paahdettuja pähkinöitä  
  • 1/2 - 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl fariini- tai palmusokeria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl limettimehua
  • 2 dli vihreitä pakastepapuja
  • 4 kirsikkatomaattia

LISÄKSI

  • joko kuivattuja katkarapuja, itselläni sattui olemaan tuoreita, joten niitä sitten
  • kanan rintafileitä 1/ruokailija

 

Toimi näin:

Kuori papaijat ja porkkana. Poista papaijan siemenet. Leikkaa porkkanat tai raasta tulitikkumaisiksi paloiksi, samoin papaijat. 

Mittaa mortteliin rouhitut ja paahdetut pähkinät, paloiteltu chili, valkosipulinkynnet, sokeri, kalakastike ja limettimehu. Hiero hienommaksi.

Yhdistä kastike ja raasteet. Anna maustua sen aikaa kun joko paistat kananrinnat tarttumattomalla pannulla ilman ilman öljyä salaatin seuraksi tai lisäät katkaravut. Tarjoa kananrinta kauniisti aseteltuna salaatin viereen tai päälle. Itse yleensä marinoin kanan puoli tuntia limettiöljyssä ja laitan päälle sesamiöljyä ja kuivattuja yrttejä.

 

 

 

Uutissähkeet

Terveyttä ravinnosta

Suu salaatille, satokausi on alkanut

 Tiesitkö, että 1 sangollinen salaattia vastaa 20 g silavaa?

Lue Lisää

Sorrin Facebook

Kauden reseptivinkki

Valmistujaiset tai juhlat tulossa?

Valmistujaiset tulossa? Turun kaupungin edustusemäntä Sanna Nordling kertoo työstään ja antaa vinkkejä juhlien järjestämiseen.

Lue Lisää