phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

Inkivääri ja seesaminsiemenet antavat tälle salaatille itämaisen twistin.

Punakaali-inkivaarisalaatin ainekset

 

Tämä salaatti toimii lämpimänä! Inkivääri ja seesaminsiemenet antavat salaatille itämaisen twistin. Helppoa ja maistuvaa kaalisalaattia voi tehdä isomman määrän ja syödä useammalla aterialla. Se säilyy erinomaisesti jääkaapissa.

Sen voi lämmittää lämpimäksi lisukkeeksi ja tarjota paistetun/höyrytetyn kalan tai kanan kera. Mausta kana tai kala soijakastikkeella ja seesamiöljyllä, päälle ruohosipulia tai chiliä, et tarvitse muuta.  Kaalisalaatin voi ottaa mukaan töihin lounaaksi tonnikalalla ryyditettynä tai lisätä joukkoon katkarapuja. Kaali sopii kasvisateriaksi sellaisenaan ja on laihduttajien ikikaveri.

Näitä tarvitset:

  • 600 g punakaalia (puolikas tai kokonainen, suhteuta muut ainekset kaalin määrään tai lisää niitä oman makusi mukaan).
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai pieninä kuutioina
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl soijakastiketta (vaalea on mielestäni parempi salaateissa)
  • 1 rkl seesamiöljyä (tumma on maukkaampi)
  • 1 rkl seesaminsiemeniä (vaaleita tai tummia tai molempia)
  • 1 kevätsipulin varsi / tai ruohosipulia koristeluun

Toimi näin:

Raasta / leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri ohuiksi  suikaleiksi tai kuutioi veitsellä pieniksi tulitikun pään kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää hienonnettu inkivääri ja paista 30 sekuntia. Lisää kaalisuikaleet ja kääntele niitä inkivääriöljyssä noin 5 minuuttia. Mausta soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja -siemenillä. Leikkaa niin halutessasi koristeeksi kevätsipulia. 

 

 

 

 

 

 

Uutissähkeet

Satokausi 2017 on avattu!

Ihanaa, kevät on taas täällä. Yhtä varmaa kuin muuttolinnut on Sorrin salaattien saapuminen torille!

 

Lue lisää...

Lue miten Sorrin Mixi-salaattisekoitukset saivat alkunsa.


 Klikkaa tästä ja lue, mistä Nina sai idean Sorrin käyttövalmiisiin salaattisekoituksiin.

 

 

10 parasta markettilöytöä - mukana Sorrin pesty lehtikaali


Glorian ruoka&viini-lehdessä valittu vuoden parhaat 2014! Sorrin lehtikaali on mukana. Käy lukemassa koko juttu tästä. 

 

 

Lue lisää...

Sorrin salaattisekoitukset avasivat TS-testikeittiön


Käy katsomassa, mitä Jesse ja Sakke loihtivat Sorrin Gurmee-mixistä ja lehtikaalista. Klikkaa tästä katsomaan!




Lue lisää...

Terveyttä ravinnosta

Suu salaatille, satokausi on alkanut

 Tiesitkö, että 1 sangollinen salaattia vastaa 20 g silavaa?

Lue Lisää

Sorrin Facebook

Kauden reseptivinkki

Valmistujaiset tai juhlat tulossa?

Valmistujaiset tulossa? Turun kaupungin edustusemäntä Sanna Nordling kertoo työstään ja antaa vinkkejä juhlien järjestämiseen.

Lue Lisää