phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

Juhlat tulossa? Turun kaupungin edustusemäntä Sanna Nordling kertoo työstään ja antaa vinkkejä juhlien järjestämiseen.

Sanna Nordling kakut

 

 

Olet Turun kaupungin edustusemäntä, mitä se työ pitää sisällään?

Edustusemäntä vastaa Turun kaupungin konsernihallinnon omissa tiloissa järjestettyjen edustus-, kokous- ja koulutustilaisuuksien tarjoilusta. Siihen kuuluu tarjoilun suunnittelu, tarvikkeiden hankkiminen ja varastoiminen, henkilökunnan hankkiminen ja opastus ja tilaisuuden toteuttaminen yhdessä muun henkilökunnan kanssa.

Miten päädyit alalle?

Joskus nuorena en tiennyt oikein mitä haluisin isona tehdä, sisko ja äitini sanoi että keittotaidosta ei ole koskaan haittaa, ihmiset ei lopeta syömistä…hain kotitalousoppilaitokseen jonka jälkeen vietin vuosia ulkomailla tehden uraa au-pairina melkein viisi vuotta. Kotiin palattuani hakeuduin hotelli- ja ravintolaoppilaitokseen. Ravintolakoulun jälkeen olin vajaan vuoden Sveitissä alan töissä jonka jälkeen palasin koti Turkuun ja aloin keikkahommissa Turun kaupungilla 90-luvun lopulla. Sillä tiellä ollaan edelleen…

Kevään juhlat, koulunpäättäjäiset ja valmistujaiset lähestyvät, miten tai mistä juhlien suunnittelu tulisi aloittaa?

Itse aloitan aina vieraslistasta sekä juhlien teemasta ja sen pohjalta muovautuu menu. Vierasmäärä vaikuttaa paljon siihen miten tarjoilut tulisi hoitaa.

Miten lasketaan tarjoiltavien ruokien määrät?

Ruokien määrän laskeminen on haastavaa, riippuen juhlista. Noutopöytään on aina hyvä varata aina ylimääräistä koska ei voi tietää miten nälkäisiä vieraat mahdollisesti on. Panostan ennemmin laatuun kuin määrään. Kantapään kautta oppii. Esimerkiksi kirsikkatomaatteja lasken että jos yksi syö 3 kpl niin katson kuinka paljon kolme painaa ja sen mukaan pyrin sitten valitsemaan sopivan määrän. Samoin usein perunoissa lasken että yksi ihminen syö 4 uutta perunaa niin 10:lle tarvitsen 40 perunaa ja pari päälle.


Sorrin vihersalaatti

 

Miksi salaatit ovat hyvä vaihtoehto noutopöytään?

Useimmat salaatit voi esivalmistella jääkaappiin valmiiksi ja mahdollisesti kootakin tarjoiluastioihin odottamaan tarjoilua. Salaatin kanssa voi yhdistellä erilaisia raaka-aineita tai voi tehdä vihreän salaattipohjan johon vieraat saavat koota omien  mieltymystensä mukaan kirsikkatomaatteja, feta- tai muuta salaattijuustoa, mozzarellaa, marinoitua punasipulia. Lisäksi voi laittaa savulohta tai leikkeleitä tarjolle.

Musta kirja auttaa jatkossa

Itse kokoan  muistilistan juhlista mustaan kirjaan (vinkki napattu ystävältäni Kaija Hartialalta). Kirjaan kirjaan lähes kaikki tiedot kuten juhlapäivämäärä, vieraat, menu, hankinnat ja lopuksi jos muistan lisään toteutuneet tiedon juhlista, sieltä on helppo tarkastaa mitä on tehnyt aiempina vuosina sekä mahdollista menekkiä.  

Valitse ainakin osa tarjoiluista sen pohjalta, että pystyt esivalmistelemaan juhlia edeltävänä päivänä tai jo aiemminkin. Sorrin valmiiksi leikatut salaattisekoitukset ovat oiva apu ja säästävät muutamalta työvaiheelta.

Noutopoyta17

Onko sinulla jokin suosikkiresepti, jota haluat tarjota useasti vai vaihdatko menua joka kerta?

Varsinaista suosikkia ei ole mutta tän hetken kokoperheen suosikki on caesar-salaatti eri versioina. Mökkikauden alkaessa mieheni harrastaa grillamista joten usein tarjolla on grillistä lihaa tai kanaa ja tuoretta salaattia sekä kasviksia sen kanssa.  Juhliin tykkään tehdä sellaisia tarjottavia joita voin esivalmistella etukäteen joko pakkaseen tai jääkappiin.  Selaan lehtiä, tutkin Pintrestiä sekä Instagramia ideat tulevat usein sieltä. Reseptin mukaan harvemmin teen muita kuin leivonnaisia.

Itse pidät myös Sorrin salaatista, miksi?

Ne maistuvat hyvälle, ne ovat raikkaita ja toimivat eri variaatioina eri tarjottavien kanssa. Valmiiksi leikatut ja pestyt salaatit ovat tulleet tutuksi työn kautta, ihan mahtavia salaattisekoituksia eri tarkoituksiin. Ennen kaikkea ne säilyy erityisen hyvin jos siis niitä ei tule syödyksi…. Mökille lähdettäessä ostan mukaan aina eri salaattilaatuja. Mörkö on ehdoton. Se on ihan ruispuikulalle kasvanut, lisäksi vihreää rapeaa jääsalaattia ja värikästä emännän unelmaa sekä romainea pitää aina olla.

 

Uutissähkeet

Terveyttä ravinnosta

Tiesitkö tämän salaateista?

 Tiesitkö, että 1 sangollinen salaattia vastaa 20 g silavaa?

Lue Lisää

Satokausi 2018 on avattu!

Ihanaa, kevät on taas täällä. Yhtä varmaa kuin muuttolinnut on Sorrin salaattien saapuminen torille!  

Lue Lisää

Sorrin konsulentti on kaupassa

Sorrin konsulentti on jälleen tavattavissa kaupoissa. Katso aikataulut ja paikat ja tule tutustumaan tuotteisiimme.

Lue Lisää

Sorrin Facebook

Kauden reseptivinkki

Vinkit juhlien järjestämiseen

Juhlat tulossa? Turun kaupungin edustusemäntä Sanna Nordling kertoo työstään ja antaa vinkkejä juhlien järjestämiseen.

Lue Lisää