phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

Kesähelteisiin sopii nälänviejäksi pehmeä parsakaalicappucino.

IMG 0394

TARVITSET:

 

  • 200 g parsakaalia 
  • 1 pieni purjo
  • 1 valkosipulikynsi oliiviöljyä
  • 4 rkl valkoviiniä 1 dl vettä
  • 1 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 tl suolaa mustapippuria
  • ruohosipulia tai yrttejä koristeluun

 

    TEE NÄIN:

     

    • kaada vesi, maito ja kerma kattilaan ja lämmitä
    • huuhtele parsakaali ja purjosipuli, kuori valkosipulikynsi
    • leikkaa parsakaali samankokoisiin paloihin, pilko purjosipuli ja valkosipulikynsi pieniksi paloiksi
    • kaada tilkka oliiviöljyä kattilaan ja lisää purjo- ja valkosipulit
    • paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja lisää sitten valkoviini 
    • kun viini on melkein haihtunut, nosta lämpöä ja lisää parsakaalipalat sekä lämmin nesteseos
    • anna kiehua niin kauan kunnes parsakaali tuntuu pehmeältä, kestää noin 10 minuutia
    • soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimen kanssa 
    • mausta suolalla ja mustapippurilla 
    • koristele ruohosipulilla ja tarjoile lämpimänä