phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

 

IMG 0354

 

NÄITÄ TARVITSET:

 

  • 200 g kukkakkaalia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulikynsi
  • oliiviöljyä ja voita
  • 4 rkl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 4 dl maitoa
  • timjamia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • muskottipähkinää
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1tl sitruunamehua
  • kylmää vettä
  • 4 liivatelehteä (noin 8 g)

TEE NÄIN:

 

  • kaada kerma ja maito kattilaan ja lämmitä
  • huuhtele kukkakaali ja leikkaa samankokoisiin paloihin
  • kuori ja leikkaa salotti- ja valkosipuli pieniin paloihin
  • lämpimään kattilaan, laita pieni nokare voita ja kaada tilkka oliviiöljyä
  • isää salotti- ja valkosipuli ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia
  • lisää lämpöä ja kaada valkoviini joukkoon
  • kun valkoviini on melkein kiehunut pois, lisää kukkakaali, neste ja timjamin oksia
  • anna kiehua kunnes kukkakaali tuntuu pehmeältä, noin 15 minuuttia
  • laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen
  • nosta timjamin oksat pois ja soseuta sileäksi sauvasekoittimen kanssa
  • mausta suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä ja sitruunamehulla ja 
  • sitruunankuorella
  • rutista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kattilaan, sekoita kunnolla
  • siivilöi vielä kukkakkaaliseos, jotta rakenteesta tulee täysin sileä
  • anna seoksen viilentyä huoneenlämmössä, sekoittele aina välillä
  • kaada sopiviin tarjoiluastiohin, peitä elmukelmulla ja laita kylmään 4 tunniksi
  • koristele kauniisti ja tarjoile

 

 

 Resepti: Johanna Westerback