phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

 

IMG 0366

 

NÄITÄ TARVITSET:

 

  • 2 kpl isoa porkkanaa
  • 3 rkl paksua jogurttia, esimerkiksi kreikkalaista
  • 3 rkl crème fraîchea
  • 1 kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • sitruunamehua ja sitruunankuorta
  • 1⁄2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Maalahdenlimppua

 

TEE NÄIN:

 

  • täytä iso kattila 3⁄4 osalla kylmällä vedellä ja lämmitä
  • kuori porkkanat ja viipaloin ne pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi, käytä mandoliinia
  • kun vesi kiehuu voimakkaasti, lisää 1 rkl merisuolaa ja laita porkkanat veteen
  • täytä kulho jääkylmällä vedellä
  • kun porkkanaviipaleet ovat al dente, eli niissä on vielä purutuntumaa, nosta ne kattilasta ja laita ne kulhoon (jääkylmä vesi estää kypsymisen)
  • nosta viipaleet vedestä ja säilytä ne kylmässä eroteltuna, esimerkiksi käyttäen talouspaperia
  • hiennonna mintunlehdet
  • sekoita kulhossa jogurtti, crème fraîche, hunaja, suola ja mustapippuri
  • vatkaa kuohkeaksi käyttäen sähkövatkainta
  • sekoita joukkoon mintunlehdet, sitruunamehu ja sitruunankuori, nosta jääkaappiin maustumaan
  • pyöritä porkkanaviipaleista renkaita ja aseta ne Maalahdenlimppuviipaleille, pursota täyte renkaisiin, koristele ja tarjoile

 

 

 Resepti: Johanna Westerback