Tulosta
Sorrin pinaattivohevelit

Pinaattivohvelia, kylmäsavustettua lohta ja tyrniä


  • Author: Roni Toivari

Kuvaus

Kokeile herkullista pinaattivohvelia Sorrin pinaatista.


Kertaa

Ainekset

Pinaattivohveli

  • 125g Sorrin pinaattia, soseutettuna
  • 125g voita
  • 20g tomusokeria
  • 110g vehnäjauhoa
  • 80g valkuaista
  • Suolaa, pippuria

Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon pinaattisose ja tomusokeri. Siivilöi sekaan vehnäjauhot. Sekoita varovasti vaahdotetut valkuaiset sekaan. Mausta. Paista vohveliraudalla vohveleiksi.

Tyrnivinegretti

  • 2rkl tyrniä
  • 1/2 sitruunanmehua
  • 1rkl miriniä
  • 1 tl sinappia
  • Suolaa
  • oliiviöljyä

Murskaa tyrnejä hieman haarukalla. Sekoita kaikki paitsi öljy. Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen.

  • 200g kylmäsavulohta
  • 150g pinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kyssäkaali
  • Smetanaa
  • IsoMixi salaattia
  • Tilliä 
  • Oliiviöljyä

Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi siivuiksi tai käytä valmiita siivuja. Vaahdota smetanaa hieman. Paista pinaatti nopeasti pannulla valkosipulin kanssa, mausta suolalla. Leikkaa kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Kasaa ainekset vohvelin päälle ja pirskottele tyrniviegrettiä kaiken päälle.


Valmistus

Katso ohjeet kunkin vaiheen alta.


Tiesitkö että...

Sorrin Mix’it konseptiin kuuluu pinaatin lisäksi Lehtikaali, Rucola, IsoMixi- ja Mörkö-salaattisekoitukset? Kaikki ovat heti käyttövalmiita, herkullisia sesonkiruokia.