Nyt tuli tehtyä työporukalle älyttömän hyvä thaimausteinen lehtikaalisalaatti ja uskon, että salaatti maistuu sinullekin. Ainakin meillä se ampaisi suoraan lehtikaalisalaattiemme ykköseksi.

Sain työporukalta kommentteja, että tämä salaatti maistuu nam, ensin korianterilta, sitten inkivääriltä, makealta, rapsakalta ja hapokkaalta. Erilaisia termejä ja makuja kommentoitiin kuin paremmassakin viinitastingissä.

Tulosta

Thaimausteinen lehtikaali-paprika-linssi-salaatti


  • Author: Suu salaatille! | Sorrin puutarha
Kertaa

Ainekset

Thaimausteinen lehtikaali-paprika-linssi-salaatti

  • 1 pss Sorrin  valmiiksi pilkottua ja pestyä lehtikaalia
  • 1 prk (380g) punaisia linssejä
  • 1 punasipuli marinoituna
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 dl rusinoita
  • 1 paprika kuutioituna
  • 2 cm pala Inkivääriä  pieneksi pilkottuna
  • 2 dl korianteria pieneksi silputtuna
  • (chiliä pieneksi pilkottuna)

Marinoidut punasipulit

  • 500 g punasipulia kuutioina
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl sokeria
  • Suolaa ja ripaus mustapippuria

Huomaa: Tähän salaattiin tarvitset vain yhden marinoidun sipulin, joten marinoi halutessasi vain yksi iso punasipuli ja vähennä muita ainesosia vastaavasti. Jos olet sipulin ystävä, voit tehdä koko annoksen ja käyttää loput marinoidut sipulit myöhemmin.


Valmistus

Aloita marinoimalla punasipuli:

Marinoidut punasipulit

Vispilöi etikka, öljy, sokeri ja suola sekaisin pienessä kulhossa, niin että sokeri sulaa liemeen. Lisää joukkoon sipulit ja puristele sipuleita seoksessa, niin että ne pehmenevät. Anna marinoitua vähintään tunnin verran. Kaada marinoitumisen jälkeen  ylimääräinen liemi huuhdeltujen ja siivilöityjen linssien päälle, jotta nekin saavat hieman lisämakua marinadista. Halutessasi anna ylimääräisen kastikkeen valua pois tai laita kastikkeeksi salaattiin Neito-öljyn asemasta.

Thaimausteinen lehtikaali-paprika-linssi-salaatti

Kun olet saanut sipulit marinoitumaan, pilko lehtikaali. Sorrin lehtikaalia ei tarvitse pestä ja varretkin on poistettu, joten se on helppokäyttöistä.

Laita pilkotut lehtikaalit tarjoilukulhoon. Murskaa valkosipulin kynsi ja pilko pieneksi. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi  ja raasta tai pilko inkivääri mahdollisimman pieneksi. Silppua korianteri ja kaada kaikki ainekset sekä rusinat salaatin joukkoon.

Huuhtele valmiit linssit siivilässä ja kaada punasipuli marinadeineen linssien päälle. Kaada linssit ja marinoidut sipulit lehtikaalisalaatin päälle. Lisää koko lehtikaalisalaatin kastikkeeksi Neito-sitruunaöljyä. Tarjoile.


Vinkit

Sorrin lehtikaali on laihduttajan ja suoliston kaveri

Sen lisäksi, että Sorrin lehtikaali on helppokäyttöinen ja hyvänmakuinen, niin tiesitkö, että  lehtikaali on myös laihduttajan ja suoliston kaveri? Kuitupitoinen  Sorrin lehtikaali täyttää mahan tehokkaasti vähillä kaloreilla. Lisäksi kuidut tekevät hyvää ruoansulatuselimistölle ja sitä kautta niille ”toisille aivoille”! Lehtikaali nokittaa muut kaalit ravintosisällöllään. Keveydessään se on oiva lisä painostaan huolehtivan monipuoliseen ruokavalioon. Tästä salaatista saat myös paljon proteiineja punaisten linssien muodossa.