Eikö sitä kesää tule ollenkaan? Kylmää, harmaata ja paleltaa. Se vaatii lämpimän ja vähän tuhdimman salaatin. Tämä salaatti toimii päivällisenä, kun ruoanlaitto ei huvita, vaan kirja ja takkatuli kutsuvat. Ja mikä parasta, se on nopeatekoinen vaikka isommalle porukalle.
Tulosta

Tuhdimpi lohisalaatti munamajoneesillä


  • Author: SorrinPuutarha

Resepti

Ohje yhdelle, tee helposti useammalle.


Kertaa

Ainekset

  • 3040 g IsoMixiä
  • 1 pala lohta
  • suolaa maun mukaan
  • voita paistamiseen
  • 1 keitetty muna
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 porkkanan raaste
  • 1 rkl suolakurkkukuutioita
  • sitruunalohko
  • Halutessasi lisää remouladeen kapriksia, persiljasilppua, kuivattua rakunaa ja sinappia.

Valmistus

  • kuivaa lohipalan pinta ja ripottele hieman suolaa pinnalle
  • paista paistinpannulla pienessä rasvamäärässä
  • mikäli monta ruokailijaa, käytä lohipalat nopeasti pannulla ja kypsennä uunissa 150 C° n.10 minuuttia.

Munamajoneesi (tai pika remoulade)

  • Sekoita pilkotut munat majoneesiin.
  • Jos haluat majon muistuttavan enemmän remouladea, lisää suolakurkut jo tässä vaiheessa. Lisäksi vähän kapriksia, persiljasilppua, kuivattua rakuunaa ja sinappia.

Rakenna salaatti:

  • Kaada pussista IsoMixiä, lisää porkkanaraaste, päälle kala ja munamajoneesi ja koristele suolakurkuilla ja sitruunalohkolla. Lähtee nälkä ja tulee lämmin.

Vinkit

Kun lohen sisälämpötila menee yli 50 astetta, valkuaiset pursuavat ulos ja kala on täysin ylikypsä. Jos hifistellään, niin lohessa optimaalinen lämpötila on 38 astetta. Vaaleanpunainen, kypsä lohi, jonka sisälämpötila on 60 astetta, on jo ihan kuollut, väitti Sauli Kemppainen Hell’s Kitchen ohjelmassa. Kaappaus keittiössä -kokki Kari Aihinen kehottaa kypsentämään kokonaisen lohen uunissa 180 asteessa n. 30 minuuttia. Vielä parempaa tulee, kun kypsentää sen 100 asteessa n. tunnin ajan.