Puristele fenkoli, suola ja sokeri sekaisin. Puristelu irroittaa fenkolista nesteet eli tiukan aniksen maun.
Laita joukkoon etikka ja öljy ja sekoita kunnolla, ja ei muuta kun jääkaappiin.
Punasipulit voi marinoida yhtälailla tai siivuttaa tuoreena joukkoon.
Marinoidut fenkolit ja punasipulit myös säilyvät jääkaapissa 3-5päivää.
Paahdetut kaprikset
Paahdettu kapris onkin veikeä otus! Laita purkillinen siivilöityjä kapriksia uuninpellille leivinpaperin päälle.
Paista 175C° asteisessa uunissa noin 8-12min kunnes kapris on kuiva ja rapea. Jäähdytä 2 - 3 minuuttia huoneenlämmössä ja homma on valmis!
Laita paahdetut kaprikset salaatin joukkoon. Kiva suolainen yllätys annoksessa.
Paistetut ahvenfileet
Leivitä ahvenfieleet korppujauhoissaa ja mausta suolalla ja paista voissa kauniin rapeiksi.
Asettele lautaselle salaatit ja muut vihannekset, sekoita joukkoon marinoitua fenkolia ja punasipulia, ripsota kaprikset joukkoon ja koristele annos vielä limen puolikkaalla ja marinoidulla fenkolilla.