Majoneesiin tulevien aineiden on oltava tasalämpöisiä, ota ainekset riittävän ajoissa esille.
Aseta syvä kulho pyyheliinan päälle, jotta kulho pysyy vispatessa tukevasti paikallaan. Erottele keltuainen kulhoon.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki.
Sekoita keltuaiseen sinappi ja mausteet.
Lisää oliiviöljyä ensin tipoittain koko ajan vispaten, kunnes kastike sakenee. Lisää loppu öljy ohuena tasaisena nauhana vatkaten koko ajan voimakkaasti, jolloin kastike sakenee ja muodostaa tasaisen emulsion.
Lisää viinietikka vähitellen ja sekoita aina lisäämisten välillä hyvin. Tarikista maku.
Majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-7 päivää.
Notes
Jos majoneesin raaka-aineet ovat liian kylmiä tai jos öljyä lisätään liian nopeasti, majoneesi saattaa juoksettua ja öljy erottua. Älä kuitenkaan heitä majoneesia pois, sillä sen rakenteen saa korjattua. Sekoita 1 rkl kylmää vettä tai viinietikkaa pieneen erään majoneesia ja vatkaa vähitellen joukkoon loppu majoneesi.ChantillySekoita majoneesiin 4 rkl kermavaahtoa. Tarjoa kylmien kasvisten ja keitetyn kalan kanssa.AndalouseLisää 2 murskattua valkosipulikynttä ja 2 rkl pieneksi silputtua punaista ja vihreää paprikaa. Tarjoa grillivihannesten kanssa.YrttimajoneesiSekoita majoneesin silputtua tuoretta persiljaa, salviaa tai sitruunatimjamia. Tarjoa grillatun broilerin ja lihan kanssa.