runsaastihaluamiasi yrttejäkuten ruohosipulia, sitruunatimjamia ja basilikaa
1-2rkllimen mehua
ripaussuolaa ja pippuria
Salaattipohja
1pussiSorrin IsoMixiä
1pak choi eli pinaattikiinankaali
muutamauuden sadon porkkana
1hunajanauris
oliiviöljyä, balsamicoa ja ripaus suolaa
Instructions
Tofun valmistelu ja paisto
Valuta ja purista tofusta ylimääräinen neste pois. Mitä paremmin kuivaat tofun, sitä rapeampaa siitä tulee. Voit kääriä tofun keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja laittaa painoksi esimerkiksi ison padan. Anna tofun kuivua painon alla sillä aikaa, kun teet marinadin.
Hienonna mausteet mahdollisimman pieneksi ja sekoita marinadin aineet yhteen.
Pilko kuivattu tofu kuutioiksi tai vaihtoehtoisesti revi se suuhun sopiviksi paloiksi. Pienemmät muruset paistuvat uunissa rapeammiksi.
Sekoita marinadi tofukuutioiden joukkoon niin, että tofu peittyy (lisää tarvittaessa soijakastiketta) ja anna tekeytyä vaikka yön yli.
Kun tofu on maustunut, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Levitä tofupalat uunipellille ja paahda noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kultaisen ruskea.
Yrttikastike
Pilko yrtit kätevästi saksilla. Sekoita aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin tunnin.
Salaatin kokoaminen
Kaada Sorrin valmiiksi pesty ja pilkottu IsoMixi salaattikulhoon tai suoraan lautasille. Pilko pak choi suikaleiksi joukkoon. Raasta päälle siivuja porkkanasta ja kuoritusta hunajanauriista. Sekoita salaattiin loraus öljyä ja balsamicoa, sekä ripaus suolaa.
Ripottele tofukuutiot salaattipohjan päälle lautaselle, ja laita yrttikastike tarjoiluastiaan.