Skip to main content

Rapeaksi paahdettua tofua ja yrttikastiketta värikkäällä salaattipedillä

Tämä ruokaisa salaatti rakentuu Sorrin valmiiksi pestyn ja pilkotun IsoMixin ympärille. Salaattipohjaan suikaloidaan kauden vihanneksia ja päälle tulee uunissa rapeaksi paahdettua tofua ja kaurapohjaista yrttikermaviilikastiketta. Resepti on vegaaninen. Aloitetaan kastikkeesta ja tofun marinoimisesta, jotta ne ehtivät tekeytyä. Lisukkeiden voi antaa maustua myös yön yli, jos haluat valmistella helpon lounaan etukäteen.

Paahdettu uunitofu ja yrttikastike värikkäällä salaattipedillä

Tofukuutiot ja IsoMixi kattauksessa

Ingredients
 

Tofun marinadi

  • 2 pkt maustamaton tofu
  • 2-3 valkosipulin kynsiä
  • 1 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 tuore chili
  • 1 dl soijakastiketta tai tahmean makeaa teriyaki-kastiketta
  • 2-3 rkl öljyä

Kaurapohjainen yrttikermaviili

  • 1 prk kaurakermaviili esim. Friendly Viking's Sour Oat
  • runsaasti haluamiasi yrttejä kuten ruohosipulia, sitruunatimjamia ja basilikaa
  • 1-2 rkl limen mehua
  • ripaus suolaa ja pippuria

Salaattipohja

  • 1 pussi Sorrin IsoMixiä
  • 1 pak choi eli pinaattikiinankaali
  • muutama uuden sadon porkkana
  • 1 hunajanauris
  • oliiviöljyä, balsamicoa ja ripaus suolaa

Instructions
 

Tofun valmistelu ja paisto

  • Valuta ja purista tofusta ylimääräinen neste pois. Mitä paremmin kuivaat tofun, sitä rapeampaa siitä tulee. Voit kääriä tofun keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja laittaa painoksi esimerkiksi ison padan. Anna tofun kuivua painon alla sillä aikaa, kun teet marinadin.
  • Hienonna mausteet mahdollisimman pieneksi ja sekoita marinadin aineet yhteen. 
  • Pilko kuivattu tofu kuutioiksi tai vaihtoehtoisesti revi se suuhun sopiviksi paloiksi. Pienemmät muruset paistuvat uunissa rapeammiksi. 
    Marinoidut tofukuutiot
  • Sekoita marinadi tofukuutioiden joukkoon niin, että tofu peittyy (lisää tarvittaessa soijakastiketta) ja anna tekeytyä vaikka yön yli.
  • Kun tofu on maustunut, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Levitä tofupalat uunipellille ja paahda noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kultaisen ruskea. 

Yrttikastike

  • Pilko yrtit kätevästi saksilla. Sekoita aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin tunnin.
    Friendly Viking's Sour Oat

Salaatin kokoaminen

  • Kaada Sorrin valmiiksi pesty ja pilkottu IsoMixi salaattikulhoon tai suoraan lautasille. Pilko pak choi suikaleiksi joukkoon. Raasta päälle siivuja porkkanasta ja kuoritusta hunajanauriista. Sekoita salaattiin loraus öljyä ja balsamicoa, sekä ripaus suolaa.
    Värikäs salaattipohja
  • Ripottele tofukuutiot salaattipohjan päälle lautaselle, ja laita yrttikastike tarjoiluastiaan.

Illallisvinkki!

Salaatti sopii tarjottavaksi illallispöydässä hyvän leivän kanssa. Kesäisen aterian kruunaa ruusunpunainen Fior di Rosa -kuohuviini. Viinin viehkeä tuoksu muodostuu kesäkukkien aromeista, hennosta mausteisuudesta ja yrttisyydestä.

Takaisin resepteihin »