1pussiSorrin valmiiksi pilkottua ja pestyä lehtikaalia
1tlkpunaisia linssejä380g
1punasipuli marinoitunakts. ohje alla
1valkosipulin kynsi murskattuna
2dlrusinoita
1paprika kuutioituna
2cmpala inkivääriä pieneksi pilkottuna
2dlkorianteria pieneksi silputtuna
chiliä pieneksi pilkottuna
Punasipulin marinointi
500gpunasipuliakuutioituna
1dlpunaviinietikkaa
0,5dlrypsiöljyä
0,5dlsokeria
Ripaussuolaa ja mustapippuria
Instructions
Aloita punasipulin marinoinnista
Tähän salaattiin tarvitset vain yhden marinoidun sipulin, joten marinoi halutessasi vain yksi iso punasipuli ja vähennä muita ainesosia vastaavasti. Jos olet sipulin ystävä, voit tehdä koko annoksen ja käyttää loput marinoidut sipulit myöhemmin. Ohjeet punasipulien marinoimiseen:Vispilöi etikka, öljy, sokeri ja suola sekaisin pienessä kulhossa, niin että sokeri sulaa liemeen. Lisää joukkoon sipulit ja puristele sipuleita seoksessa, niin että ne pehmenevät. Anna marinoitua vähintään tunnin verran. Vinkki! Kaada marinoitumisen jälkeen ylimääräinen liemi loppuvaiheessa huuhdeltujen ja siivilöityjen linssien päälle, jotta nekin saavat hieman lisämakua marinadista.Vinkki! Vaihda halutessasi punasipuli kesäsipuliin. Se on nopean kokin vaihtoehto.
Salaatin kokoaminen
Kun olet saanut sipulit marinoitumaan, pilko lehtikaali. Sorrin lehtikaalia ei tarvitse pestä ja varretkin on poistettu. Se on myös valmiiksi pilkottu, mutta tehdessäsi lehtikaalisalaattia pilko lehdet vieläkin pienemmiksi.
Laita pilkotut lehtikaalit tarjoilukulhoon. Murskaa valkosipulin kynsi ja pilko pieneksi. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja raasta inkivääri mahdollisimman pieneksi. Silppua korianteri. Lisää kaikki pilkotut ainekset ja rusinat salaatin joukkoon ja sekoita.
Huuhtele valmiit linssit siivilässä ja kaada punasipuli marinadeineen linssien päälle. Kaada linssit ja marinoidut sipulit lehtikaalisalaatin päälle.
Notes
Lehtikaalisalaatti sopii erityisen hyvin nautittavaksi patongin ja lehtikaalilevitteen kera. Jos ei sinua huvita marinoida sipuleita, niin käytä vaihtoehtoisesti kesäsipulia. Se on nopeaa ja sopii thai-keittiöön.