Skip to main content

Thaimausteinen lehtikaali-paprika-linssisalaatti

Tämä helppo ja nopea lehtikaaliresepti on maustettu thaimaalaisittain chilillä, korianterilla ja inkiväärillä. Rusinat antavat kivaa makeutta ja proteiinipitoiset linssit vievät nälän. Linssit antavat myös pehmeyttä kovemmalle lehtikaalille.

Thaimausteinen lehtikaali-paprika-linssi-salaatti

SorrinPuutarha

Ingredients
 

  • 1 pussi Sorrin valmiiksi pilkottua ja pestyä lehtikaalia
  • 1 tlk punaisia linssejä 380g
  • 1 punasipuli marinoituna kts. ohje alla
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 dl rusinoita
  • 1 paprika kuutioituna
  • 2 cm pala inkivääriä pieneksi pilkottuna
  • 2 dl korianteria pieneksi silputtuna
  • chiliä pieneksi pilkottuna

Punasipulin marinointi

  • 500 g punasipulia kuutioituna
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl sokeria
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

Instructions
 

Aloita punasipulin marinoinnista

  • Tähän salaattiin tarvitset vain yhden marinoidun sipulin, joten marinoi halutessasi vain yksi iso punasipuli ja vähennä muita ainesosia vastaavasti. Jos olet sipulin ystävä, voit tehdä koko annoksen ja käyttää loput marinoidut sipulit myöhemmin.
    Ohjeet punasipulien marinoimiseen:
    Vispilöi etikka, öljy, sokeri ja suola sekaisin pienessä kulhossa, niin että sokeri sulaa liemeen. Lisää joukkoon sipulit ja puristele sipuleita seoksessa, niin että ne pehmenevät. Anna marinoitua vähintään tunnin verran.
    Vinkki! Kaada marinoitumisen jälkeen ylimääräinen liemi loppuvaiheessa huuhdeltujen ja siivilöityjen linssien päälle, jotta nekin saavat hieman lisämakua marinadista.
    Vinkki! Vaihda halutessasi punasipuli kesäsipuliin. Se on nopean kokin vaihtoehto.

Salaatin kokoaminen

  • Kun olet saanut sipulit marinoitumaan, pilko lehtikaali. Sorrin lehtikaalia ei tarvitse pestä ja varretkin on poistettu. Se on myös valmiiksi pilkottu, mutta tehdessäsi lehtikaalisalaattia pilko lehdet vieläkin pienemmiksi.
  • Laita pilkotut lehtikaalit tarjoilukulhoon. Murskaa valkosipulin kynsi ja pilko pieneksi. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja raasta inkivääri mahdollisimman pieneksi. Silppua korianteri. Lisää kaikki pilkotut ainekset ja rusinat salaatin joukkoon ja sekoita.
  • Huuhtele valmiit linssit siivilässä ja kaada punasipuli marinadeineen linssien päälle. Kaada linssit ja marinoidut sipulit lehtikaalisalaatin päälle.

Notes

Lehtikaalisalaatti sopii erityisen hyvin nautittavaksi patongin ja lehtikaalilevitteen kera. 
Jos ei sinua huvita marinoida sipuleita, niin käytä vaihtoehtoisesti kesäsipulia. Se on nopeaa ja sopii thai-keittiöön. 

Tiesitkö?

Sen lisäksi, että Sorrin lehtikaali on helppokäyttöinen ja hyvänmakuinen, niin se on myös laihduttajan ja suoliston kaveri! Kuitupitoinen Sorrin lehtikaali täyttää mahan tehokkaasti vähillä kaloreilla. Lisäksi kuidut tekevät hyvää ruoansulatuselimistölle ja sitä kautta niille ”toisille aivoille” eli suolistolle, missä nykytiedon mukaan esimerkiksi serotoniini eli mielihyvähormoni valmistuu. Lehtikaali nokittaa muut kaalit ravintosisällöllään. Keveydessään se on oiva lisä painostaan huolehtivan monipuoliseen ruokavalioon. Tästä salaatista saat myös paljon proteiineja punaisten linssien muodossa.

Takaisin resepteihin »