Hunajanauris on ruokien moniottelija, sillä se on helppokäyttöinen, karotenoidi- ja C- ja B-vitamiinipitoinen juures. Hunajanaurispyree sopii grillatun kanan, tofun, kalan, possun, lampaan ja makkaroiden kaveriksi.
Helppo hunajanaurispyree neljälle
Ingredients
- 500 g hunajanaurista lohkoina
- 1 valkosipulinkynsi
- vettä niin että nauriit peittyy
- 1 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia (veg)
Instructions
- Kuori ja lohko nauriit ja valkosipulinkynsi.
- Lisää kattilaan mausteet ja vesi.
- Keitä noin 20 minuuttia, kunnes naurislohkot ovat pehmeitä.
- Kaada kaikki vesi pois ja höyrytä vielä hetki, ettei vettä jää yhtään kattilaan.
- Soseuta nauriit.
- Lisää voi ja soseuta vielä sileäksi pyreeksi.
- Koristele persiljalla tai haluamallasi yrtillä.
Tiesitkö?
Ravintorikas hunajanauris maistuu sellaisenaan tuoreena, raasteena, keitoissa, padoissa, paistettuna ja grillattuna. Se on myös maistuva vaihtoehto perunamuussille. Hae parhaat hunajanauriit Turun kauppatorilta Sorrin kojulta!
Takaisin resepteihin »