Skip to main content

Lämmin ruusukaalisalaatti

Lämmin ruusukaalisalaatti käy ateriaksi

Jos rakastat ruusukaalia, rakastat myös tätä salaattia. Ruusukaalit saat Sorrin toritiskiltä. Ruusukaali on hyvinvointia lisäävä kaalikasvi ja se toimii tosi hyvin salaattiateriana. Kokeile vaikka.

Ruusukaalisalaatti

Ingredients
 

  • 400 g ruusukaaleja
  • 1 iso päärynä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pussi Sorrin IsoMixiä
  • 1 pussi Sorrin MörköMixiä
  • 125 g sinihomejuustoa
  • lehtipersiljaa

Instructions
 

  • Leikkaa huuhdelluista ruusukaaleista kannat ja poista mahdolliset huonot päällyslehdet. Irrota lehdet ja halkaise kaalien keskusta.
  • Lohko pesty päärynä. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen valkosipulisilppu ja anna kuullottua hetki. Lisää kaalinlehdet ja kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes lehdet saavat hieman väriä. Lisää päärynälohkot. Paista vielä hetki, kunnes hedelmät lämpiävät.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kaaliseos Sorrin IsoMixin ja/tai MörköMixin päälle. Voit käyttää vain yhden pussin tai kaksi, riippuen ruokailijoiden määrästä.
  • Paloittele sinihomejuusto pinnalle ja koristele lehtipersiljalla.
    Ruusukaalisalaatti

Notes

Tiesitkö, että ruusukaali on kaaleista kuitupitoisimpia?  Siitä saa myös C-, K-, A- ja B-vitamiineja, erityisesti folaattia sekä flavonoideja, kaliumia ja rautaa. Sorrin puutarha myy sitä Turun kauppatorilla.

Lihaisampi annos syntyy...

Ruusukaali ja pekoni ovat myös kavereita. Pilko pekonit tai osta valmista crudoa ja ruskista pannulla. Kaada lopuksi salaatin päälle. Mikä estää lisäämästä salaattiin linssejä tai kikherneitä tai maustamalla savusuolalla? Kokeile rohkeasti erilaisia komboja. Käytä kuivunutta leipää hyödyksi ja paista joukkoon muutama krutonki. Saat lisää rapsakkuutta salaattiisi.

Takaisin resepteihin »