Skip to main content

Tee helposti ja nopeasti terveelliset lehtikaalisipsit

Nam – terveelliset ja suussasulavat lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit ovat olleet monen vaihtoehto viikonloppusipseille jo pitkään, eikä ihme, sillä ne ovat yllättävän hyviä ja helppo tehdä. Sorrin valmiiksi pestyllä ja pilkotulla lehtikaalilla se on nopeaa ja vaivatonta. Ei pesua, ei pilkkomista. Kokeile vaikka! Lehtikaalisipsit ovat keveitä, sillä yhteen pellilliseen tulee vain yksi ruokalusikallinen öljyä ja pikkuisen suolaa. Ne eivät sisällä mitään muita lisäaineita. Sipsit suorastaan sulavat suussa.

Muista tarkkailla paistoa!

Uunit ovat erilaisia ja siksi sinun kannattaa tarkkailla sipsejä paiston aikana, etteivät ne pääse palamaan. Kääntele sipsejä tarvittaessa tai säädä paistolämpötilaa. Älä anna niiden palaa, mutta älä myöskään jätä nahkeiksi, silloin niistä tulee sitkeitä. Sipsien tulee olla hentoisen rapeita. Jos sattuisi niin hassusti, että poltat sipsit ensimmäisellä kerralla, niin älä välitä, opit kyllä muutaman paistokerran jälkeen oman uunisi ja niksit parhaiden sipsien tekoon.

Lehtikaalisipsit sopivat koristeluun

Lehtikaalisipsit tuovat kivan rouskeen salaatteihin ja niillä saat rapsakkaan koristeen sosekeittojen päälle. Tee vieraille maistuva lehtikaali-kookoskeitto alkukeitoksi.

Lehtikaalisipsit

Rapsakkaat lehtikaalisipsit sopivat terveelliseen naposteluun.
Sorrin lehtikaalisipsit

Ingredients
 

 • 1 pussi Sorrin käyttövalmista lehtikaalia
 • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
 • ½ tl suolaa

Instructions
 

 • Leikkaa lehtikaalipussin suu auki ja lisää pussiin öljy.
  Leikkaa lehtikaalipussin suu auki ja kaada pussiin ruokalusikallinen öljyä.
 • Sekoita, kunnes kaikki palat ovat öljyn peitossa.
 • Kaada öljytyt lehtikaalin palat leivinpaperoidulle uunipellille mahdollisimman väljästi. Sorrin lehtikaalipussista tulee yksi pellillinen.
  Kaada öljytyt lehtikaalisipsit pellille.
 • Ripottele suola lehtikaalipalojen päälle. Halutessasi voit käyttää muitakin mausteita, kuten valkosipulisuolaa tai texmex-maustetta.
  Ripottele suolaa lehtikaalisipsien päälle.
 • Paista uunin keskitasossa 150 °C:ssa noin 15 minuuttia. Kääntele lehtiä paiston puolivälissä. Tarkkaile lopussa sipsejä, jotta ne eivät ruskistu liikaa tai pala!
  Valmiit lehtikaalisipsit

Notes

 
Sorrin pesty ja pilkottu lehtikaali
Sorrin käyttövalmis lehtikaali on valmiiksi pesty ja pilkottu. Siitä on myös poistettu lehtiruoti. Jos käytät muuta kuin Sorrin pestyä lehtikaalia, niin muista pestä lehtikaali hyvin ja kuivata se huolellisesti. Poista lehtiruoti ja revi kaalista noin 5 cm pitkiä paloja. 

Takaisin resepteihin »