Skip to main content

Päärynä-aurajuusto-salaatti

Esivalmistelunsa ansiosta nopeatekoinen ja herkullinen salaatti

Tämä salaatti on yksi suosikkisalaateistamme. Esivalmistele etukäteen siemenet, murusta sinihomejuusto ja  ja pilko päärynät, niin teet salaatin minuuteissa isollekin porukalle. Vieraiden tullessa kaada haluttu määrä IsoMixiä lautasille, ripottele päälle sinihomemurut, koristele päärynäsiivuilla ja hunajaisilla siemenillä. Pursota balsamicoraidat päälle. Salaatti toimii myös kulhoon rakennettuna.

Päärynä-aurajuusto-salaatti

Chef Heli
Kokkiopiskelijat kehittelivät Sorrin valmiiksi pestyn ja pilkotun salaattisekoituksen ympärille herkullisia annoksia. Chef Helin reseptistä rakentuu näppärän helppo, juhlava ja makeansuolainen salaatti. Ohjeesta riittää lisukesalaatiksi kahdeksalle hengelle, jos tarjolla on muitakin salaatteja.
Päärynä-aurajuusto-salaatti

Ingredients
 

  • 1 pussi Sorrin IsoMixiä
  • 2 päärynää tuoretta tai tölkistä
  • 75 g Aurajuustoa
  • 1 dl pähkinöitä ja siemeniä
  • 2 rkl hunajaa
  • pippuria ja suolaa
  • balsamicoa

Instructions
 

  • Kaada salaattisekoitus astiaan.
  • Viipaloi päärynät pituussuunnassa ja asettele salaatin päälle. Jos käytät tuoreita päärynöitä, tiputtele hieman sitruunamehua viipaleiden päälle, jotta päärynät eivät tummu.
  • Murenna Aurajuusto päärynöiden päälle.
  • Sekoita valitsemasi pähkinät ja siemenet hunajan kanssa ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Ripottele pähkinäseos keskelle.
  • Pursota balsamico-kastiketta koko komeuden päälle ja nauti!

Notes

Jos joku ei pidä sinihomejuuston mausta, niin ei hätää, jätä se vain pois. Tämä salaatti maistuu herkulliselta ilman juustoakin. Vielä helpommaksi salaatinteko menee, kun käytät valmista sinihomemurua ja tölkkipäärynöitä. Siivuta tölkkipäärynälohkot etukäteen pienemmiksi. 
Takaisin resepteihin »