Skip to main content

Tahinisalaatinkastike: perusohje ja kolme variaatioita

Tee maukkaita kastikkeita tahinista

Tahini on murskatuista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, joka on Lähi-idän keittiön lisäksi noussut suomalaisten kokkaajien suosioon. Tahinipohjaiset salaatinkastikkeet sopivat hyvin Sorrin salaateille sekä torivihannesten dippikastikkeiksi. Kokeile käyttää tahinikastiketta leivän levitteenä ja laita salaattia päälle!

Tahini salaatinkastikkeet - perusohjeita ja variaatioita

Tämä helppo tahinikastikkeen perusresepti ja sen variaatiot ovat makunystyröitä helliviä ja monipuolisia. Käytä salaatinkastikkeena, levitä leivälle, pirskottele falafelien päälle. Keksi itse lisää käyttötarkoituksia.

Ingredients
 

Perusohje tahinikastikkeelle

  • 1 dl tahinia
  • 0,5 dl tuoretta sitruunamehua
  • 5 rkl vettä lisää tarvittaessa enemmän
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ½ tl suolaa

Kurkumalla maustettu tahinikastike

  • 1 resepti tahinikastiketta perusohjeesta
  • 0,5-1 tl kurkumajauhetta
  • 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl oliiviöljyä

Vihreän yrttinen tahinikastike

  • 1 resepti tahinikastiketta perusohjeesta
  • 1,5 dl korianteria paina kasaan mittaan
  • 1,5 dl persiljaa paina kasaan mittaan
  • ¼ tl jeeraa
  • 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Punajuuri tahinikastike

  • 1 resepti tahinikastiketta perusohjeesta
  • 1 kpl kypsää (paahdettua) punajuurta muista tehdä "food prep"
  • ¼ tl jeeraa
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • vettä ohentamiseen, jos tarvetta

Instructions
 

Perusohje tahinikastikkeelle

  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi pienessä kulhossa.

Kurkumalla maustettu tahinikastike

  • Lisää ainekset tahini peruskastikkeen joukkoon ja sekoita, kunnes tasaista.

Vihreän yrttinen tahinikastike

  • Tee tahinikastike perusreseptillä ja laita se ruokaprosessoriin ja lisää yrtit ja muut ainekset. Anna käydä pulssinopeudella kunnes ainekset ovat sekoittuneet kastikkeeksi.

Punajuuri tahinikastike

  • Tee tahinikastike perusreseptillä ja laita se ruokaprosessoriin. Lisää kypsäksi paahdettu ja kuorittu punajuuri sekä muut ainekset. Soseuta kunnes sileää. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Notes

Tahinien maut saattava vaihdella, joten on tärkeää maistaa ja sopeuttaa maku kohdilleen. Lisää kitkerään kastikkeeseen teelusikan kärjellinen makeutta vaahterasiirapista tai hunajasta tasoittaaksesi maun. Mikäli kastike on liian terävää, lisää pikkuisen oliivöljyä miedontamaan makua.  
Takaisin resepteihin »