Raikas vesimeloni ja rouskuva kukkakaali sopivat täydellisesti yhteen. Sorrin torikojun yrtit tuovat makua tähän kesäiseen comboon. Nauti IsoMixin ja Rucolan kanssa!
Vesimeloni-kukkakaalisalaatti
Ingredients
- 1 iso kukkakaali Sorrin torikojulta
- 1 pieni vesimeloni
- runsaasti yrttejä kuten basilikaa, minttua, sitruunatimjamia ja ruohosipulia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja pippuria
Instructions
- Kuori vesimeloni ja pilko se kuutioiksi. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Ota varsi talteen ja säästä se seuraavaa ruokaa varten, sopii hyvin pataruokiin ja sosekeittoon.
- Latvo basilikasta, mintusta ja sitruunatimjamista muutama oksa, ota ruohosipulia ja pilko yrtit hienoksi silpuksi.
- Kääntele vesimelonikuutiot, kukkakaalinuput, yrtit ja loput mausteet yhteen isossa kulhossa. Käytä mieluiten tiivistä kannellista kulhoa, jotta lisuke on helppo ottaa mukaan piknikille. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen lähtöä, jotta maut tasoittuvat.
- Tarjoile Sorrin IsoMixin kanssa. Jaa lisuke suoraan lautasille tai salaattipussiin, ja sekoita maut yhteen. Nauti!
Täyttävämpi annos syntyy...
kun lisäät IsoMixin päälle myös jotain proteiinin ja rasvan lähteitä. Kokeile paahdettuja kikherneitä, uunitofua tai juustoja tämän raikkaan vesimeloni-kukkakaalisalaatin kanssa!
Takaisin resepteihin »