Cobb-salaatti suomalaisen satokauden mukaan
Cobb-klassikkosalaatti on saanut nimensä salaatin keksijän, Bob Cobb nimisen miekkosen mukaan vuonna 1937. Yhdysvalloissa on tapana sanoa EAT COBB, sillä se toimii ainesten muistilistana eli egg, avocado, tomato, chicken, onion, bacon, blue cheese.
Sorrin puutarhassa kestävän kehityksen mukainen sesonkiajattelu on etusijalla ja pyrimme muokkaamaan kansainvälisiä salaatti-ikoneita suomalaiseen sesonkiin sopivaksi. Siksi avokadon tilalla on Sorrin pohjoinen omena eli hunajanauris.
Syö päivässä viittä väriä kasviksia
Salaatista löytyy valkoisen hunajanauriin lisäksi muita syötäviä värejä: on aurinkoisia porkkanoita, punakuorisia retiisejä ja violettia kesäsipulia, punaista tomaattia ja vihreää kurkkua sekä punaisen vihreää Sorriin Mixi-sekoitusta. Salaatti tarjoillaan kahdella kastikkeella, valkosipulisella Cobb-salaatinkastikkeella ja virkistävän pinkillä vadelmavinegretillä. Kun salaattiin lisätään vielä juustoja, pekonia ja kanaa, niin nälkä lähtee taatusti.
Kokeile ennakkoluulottomasti vegaaniversiota, ihastu ja rakastu!
Cobb-salaatti Sorrin satokauden tapaan

Ingredients
- 1 pss Sorrin IsoMixiä
- 1 pkt Amerikan pekonia kypsennä uunissa
- 2 kpl grillattu broilerin koipi kypsennä uunissa (tai valmis kaupasta)
- 3 kananmunaa keitetty
- 2 porkkanaa
- 1 hunajanauris
- 2 retiisiä
- 6 kirsikkatomaattia
- 2 kesäsipulia
- 70 g Aura-sinihomejuustoa
- ½ dl Parmesan-juustolastuja
Instructions
- Valmista broilerinkoivet ohjeen mukaan uunissa, nosta valmiit jäähtymään ja pilko ne hetken kuluttua. Nopeampi vaihtoehto on ostaa kaupan grillitiskiltä 2 lämmintä broilerinkoipea, irrottaa lihat ja pilkkoa ne.
- Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 170 C° kunnes ovat rapsakoita. Nosta talouspaperin päälle ja anna jäähtyä hetki, ennen kuin pilkot ne 2 cm:n kokoisiksi paloiksi.
- Keitä munat, jäähdytä ja pilko neljään osaan.
- Pese ja kuori hunajanauris. Raasta se spiraalileikkurilla nauhaksi tai pilko veitsellä tulitikun kokoisiksi paloiksi.
- Pese ja kuori kasvikset tarvittaessa. Pilko porkkanat, kesäsipulit, retiisit, tomaatit ja kurkku suupaloiksi.
- Kaada Sorrin IsoMixi laakealle tarjoiluvadille.
- Asettele kaikki ainekset salaattipedin päälle.
- Ripottele sinihomejuustomurut ja parmesan-lastut.
- Ripottele kesäsipulirenkaita päälle.
- Tarjoile salaatinkastikkeet erikseen.
Notes
Cobb-salaattikastike

Ingredients
- 3 rkl balsamicoa tai balsamietikkaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 6 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria mausteeksi
Instructions
- Balsamico-etikkaa käytettäessä laita ainekset kannelliseen purkkiin ja sheikkaa ja ravista kastikeainekset kunnolla.
- Mikäli puolestaan käytät paksua balsamicoa, laita kaikki ainekset tehosekoittimen kapeaan astiaan ja surauta sauvasekoittimella kastikkeeksi.
- Tarkista maku ja lisää makeutta tai suolaa ja pippuria tarvittaessa
- Ripsottele kastiketta salaatin pinnalle juuri ennen tarjoilua tai anna ruokailijoiden lisätä kastiketta oman maun mukaan.
Vadelmavinegretti

Ingredients
- 1 dl rypsiöljyä
- ⅓ dl vadelmaviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
- 1 dl vadelmia pakaste tai tuore
- 1 tl hunajaa
Notes
Vegaaninen vaihtoehto syntyy...
…kun jätät kananmunat pois ja vaihdat kanan, pekonin, homejuuston ja parmesanin tilalle vegaaniset korvikkeet. Tai sitten mieti, mitä makuja tekee mieli ja käytä niitä. Mausta itse vaikkapa soijapaloja, tofua, seitania, papuja tai kikherneitä oman maun mukaan. Paahdetut kikherneet tuovat rapeutta. Tänä päivänä ei ole vaikeaa olla vegaani, kun kaupasta löytyy kasvispohjaisia korvikkeita lähes kaikille eläinpohjaisille proteiineille.
Vaikka olisitkin sekasyöjä, niin haastamme sinut kokeilemaan raaka-aineiden vegaanikorvikkeita. Ne maistuvat yllättävän hyviltä, joskus jopa paremmilta kuin liha. Kokeile itse ja maista!