Skip to main content

Kesäinen mansikka-sinihomejuustosalaatti

Oma maa mansikka – muu maa mustikka. Mansikka on ihan ykköskaveri kesäsalaattiin. Se sopii sinne värinsä ja makoisan hapokkuutensa ansiosta. Mansikat ja sinihomejuusto ovat klassikkopari ja kun ne kruunaa vielä balsamicolla, niin siinähän ovat suun huvitukset kohdillaan. Ruokaisuutta salaattiin saat helposti lisäämällä siihen sitruunamarinoitua ja grillattua broilerin rintafilettä tai marinoitua ja grillattua tofua.

Mansikka-sinihomejuustosalaatti on juhlava, mutta kuitenkin nopea tehdä. Voit tarjoilla sen rakennettuna lautaselle tai sitten isoon salaattikulhoon tehtynä. Minttu yrttinä maustaa mansikan lisäksi halutut lisukkeet, kuten grillatut kanat ja tofut. Tästä on kyse, kun tehdään nopeasti yksinkertaisen hyvää.

Mansikkainen sinihomejuustosalaatti

Sorrin Puutarha

Ingredients
 

Pohjaksi

 • ¼ pussia Sorrin IsoMixiä tai muuta Sorrin salaattia
 • 100 g mansikoita puolitettuna
 • 50 g sinihomejuustoa
 • basilikaa Sorrin torikojulta

Salaatinkastike

 • 2 osaa sitruunaista avocado-öljyä
 • 1 osa tummaa balsamicoa
 • suolaa ja pippuria

Instructions
 

 • Kokoa salaatti lautaselle käyttäen hyväksi Sorrin salaattien koristeellisuutta. Lisää mansikat ja sinihomejuusto. Mausta salaatti sitruunaöljyllä, balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Kruunaa komeus basilikalla ja leikkaa halutessasi kesäsipulia päälle.
 • Vaihtoehtoisesti voit valmistaa salaatin kulhoon. Esivalmistele ensin kaikki salaattiin tulevat raaka-aineet ja kokoa salaatti vasta juuri ennen tarjoilua, ettei se vetisty.
  Avaa Sorrin IoMixi-pussi ja lusikoi sinne salaatinkastiketta ja sekoita. Kaada se sen jälkeen tarjoiluastiaan ja lisää sitten mansikat ja sinihomejuustomurut ja halutessasi saksanpähkinöitä päälle ja muita lisukkeita.
  Kun tarjoat salaattia kulhosta isommalle porukalle, se kannattaa tehdä vähitellen sitä mukaa, kun kulho tyhjenee, näin salaatit eivät vetisty tai loppusalaatti lilli nesteessä.
  Sekoita kastike aina ensiksi Sorrin salaattipussissa olevan salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua ja pyöräytä sitä muutaman kerran lusikalla. Tämä siis siinä tapauksessa, että käytät pestyjä sekoituksiamme. Kaada vasta sitten salaatti kulhoon.
  Lisää vasta viimeiseksi mansikat ja sinihomejuusto. Mausta koristele basilikalla tai raikkaalla mintulla.
  Tee aina uusi salaatti, kun vanha on loppu. Jos olet esivalmistellut riittävän määrän lisukkeita, salaatin kokoaminen käy minuuteissa.
 • Ruokaisampaan versioon kokeile marinoitua tofua tai sitruunaista kanaa. Lisää halutessasi saksanpähkinöitä.

 

Takaisin resepteihin »