Skip to main content

Kesäkeitto thaimaustein

Kesäkeitto kuuluu kesään

Kesäkeittoa voi valmistaa tuttuun tapaan maitoon lempein maustein, mutta maistuu se tulisempanakin ja kookosmaitoon keitettynä. Sopii tulisuudesta pitäville.

Thaimausteinen kesäkeitto

Perinteistä kesäkeittoa on lupa tuunata maailman makuihin. Kokeile ja ihastu Sorrin sesonkikasviksia yhdistettynä lempeän tulisiin makuihin.
Thai-mausteinen-kesäkeitto ylhäältä

Ingredients
 

  • 1 kpl kukkakaali
  • 5 kpl porkkanaa
  • 2 kpl hunajanaurista
  • 2 kpl pak choita
  • 1 dl kuivattuja suppilovahveroita halutessasi
  • 1 pkt thai-kaupan Tom Yum -pakastemixiä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 nippu korianteria

Instructions
 

  • Pese ja pilko kaikki kasvikset.
  • Mikäli sinulla on kaapissa edellistavlen suppilovahveroita, ota kourallinen ja laita likomaan vesilasiin.
  • Laita ainekset kattilaan ja peitä vedellä. Lisää Tom Yum -keittoainekset.
  • Kaada vesi pois sienistä, pieni tarvittaessa ja lisää ne keittoon.
  • Keitä kypsäksi, lisää kokookosmaito ja mausta kalakastikkeella. Ohenna tarvittaessa kookosmaidolla tai vedellä. Maista ja tarkista maku ja lisää kalakastiiketta tai suolaa, jos tarvis.
  • Ripottele pinnalle korianteria.

Notes

Thai-kaupoista saat Tom Yum -keittoainekset pakastettuna valmiissa annospakkauksessa. Pakkaus sisältää sitruunaruohoa, lime-lehtiä, galangala-juurta sekä chiliä. Älä laita kaikkea chiliä kerralla, vaan tarkista tulisuus. 
Jos et löydä pakkausta, niin voit korvata sen erilaisilla thai-tahnoilla, joita saa valmiina kaupoista. Curry-tahnakin käy. Keiton maku vain muuttuu mausteiden osalta.

Perinteinen kesäkeitto syntyy...

kun lisäät kattilaan pilkottuja uusia perunoita, paloiteltua kukkakaalia ja porkkanaa. Lisää vettä sen verran, että melkein peittyvät ja keitä puolipehmeiksi. Lisää herneet ja pilkottu pinaatti ja keitä lähes kypsiksi. Kaada kattilaan vehnäjauholla suurustettua maitoa ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla, valkopippurilla, (sokerilla), nokareella voita ja koristele persiljasilpulla. Jos haluat liemestä tuhdimpaa, lisää Koskenlaskija-juustoa samaan aikaan maidon kanssa.

Takaisin resepteihin »