Lempeää kukkakaalia kesäpöytään
Kukkakaali on yllättävän monipuolinen herkku, joka sopii monin eri tavoin valmistettavaksi. Kokeile vaihteeksi nuudeleiden kera tai lisää tähän vegaaniseen herkkuun papuja tuomaan lisää ruokaisuutta.
Kukkakaali-nuudelisalaatti
Ingredients
- 1 pussi Sorrin IsoMixiä
- 1 riisinuudelipaketti ruokailijoiden mukan
- 1 kunnon kokoinen kukkakaali
- 0,5 dl (vegaanista) majoneesia
- 0,5 dl (kasvipohjaista) hapanta jogurttia esim. Plantin Greek Style
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl maapähkinävoita
- kurkumaa ja pippuria
- runsaasti Sorrin yrttejä basilika, thaibasilika, korianteri, minttu ja ruohosipuli
- loraus vaaleaa balsamicoa, lime- tai sitruunamehua
- koristeeksi Sorrin rucolaa, vaikka se kuuluukin enemmän italialaiseen keittiöön
Instructions
- Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan ja huuhdo lopuksi kylmällä vedellä.
- Pilko kukkakaali ja muut mieluisesi rouskuvat kasvikset pieniksi paloiksi.
- Valmista seuraavaksi kastike sekoittamalla majoneesi ja jogurtti, soijakastike, maapähkinävoi, yrtit ja mausteet yhteen.
- Kääntele kastike riisinuudelien ja kasvisten joukkoon. Lisää tarvittaessa soijakastiketta. Viimeistele Sorrin rucolalla.
- Nauti nuudelisalaatti Sorrin IsoMixin kanssa. Voit lisätä ruokaisuutta annokseen sekoittamalla kikherneitä tai edamameja salaatin joukkoon.
Takaisin resepteihin »