Kyssäkaalivuoka maistuu kaikille
Helppo ja hyvä arkiruoka. Sopii lisukesalaatin tai höyrytettujen kasvisten kaveriksi. Oikeastaan tämä ei tarvitse rinnalle mitään – tämä on vaan niin hyvää, kokeile vaikka!
Kyssäkaali-kinkkukiusaus (keto)
Ingredients
- 300 g kuorittua kyssäkaalia
- 100 g sipulia
- 200 g vähärasvaisia kinkkusuikaleita
- 2 dl mukakermaa
- suolaa, pippuria
Mukakerma
- 40 g cashew-pähkinöitä tai muita vaaleita, kuorettomia pähkinöitä tai manteleita
- 2 dl vettä
Instructions
Kyssäkaalikiusaus
- Laita uuni lämpenemään 175 °C:seen.
- Kuori ja suikaloi kyssäkaali ohuiksi, lyhyiksi tikuiksi. Kuori ja silppua sipuli.
- Lado pienehköön uunivuokaan kyssäkaalitikut, sipulisilppu ja kinkkusuikaleet sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoiita.
- Tee mukakerma ja kaada se vuokaan suikaleiiden päälle. Laita laatikko uuniin tunniksi niiin, että kyssäkaalista tulee mukavan pehmeää. Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla, jos pinta uhkaa mennä liian tummaksi.
Mukakerma
- Mittaa pähkinät tehosekoiittimeen ja laita se pyörimään pienelle teholle. Anna pähkinöiden rouhiintua jauhoksi.
- Lisää pähkinäjauhoon vesi. Sulje kansi ja käännä teho isommalle. Anna seoksen pyöriä minuutin silkkisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.
- Käytä juoksevampaa mukakermaa ruoanlaitossa ruokakerman tai kookosmaidon tapaan.
Tavallinen kinkkukiusaus syntyy...
kun sekoitat 2 pss peruna-siipulisekoitusta (1 kg), 2 prk ruokakermaa (4 dl) ja 400g kinkkusuikaleita isossa uunivuoassa sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada vuokaan sekoituksen päälle ruokakerma ja laita tunniksi uuniin 175 °C:seen. Suojaa paistoksen pinta foliolla paiston loppuvaiheesssa, jos se uhkaa tummua liikaa. Lisukkeeksi Sorrin IsoMixiä, kurkkua ja tomaattia. Tai värikkäitä punajuuria!