Skip to main content

Kyssäkaali-kinkkukiusaus (keto)

Kyssäkaalivuoka maistuu kaikille

Helppo ja hyvä arkiruoka. Sopii lisukesalaatin tai höyrytettujen kasvisten kaveriksi. Oikeastaan tämä ei tarvitse rinnalle mitään – tämä on vaan niin hyvää, kokeile vaikka!

Kyssäkaali-kinkkukiusaus (keto)

Eeva-Maria Lisko
Kyssäkaali_kinkkukiusaus sopii keto-ruokavaliota noudattaville.

Ingredients
 

  • 300 g kuorittua kyssäkaalia
  • 100 g sipulia
  • 200 g vähärasvaisia kinkkusuikaleita
  • 2 dl mukakermaa
  • suolaa, pippuria

Mukakerma

  • 40 g cashew-pähkinöitä tai muita vaaleita, kuorettomia pähkinöitä tai manteleita
  • 2 dl vettä

Instructions
 

Kyssäkaalikiusaus

  • Laita uuni lämpenemään 175 °C:seen.
  • Kuori ja suikaloi kyssäkaali ohuiksi, lyhyiksi tikuiksi. Kuori ja silppua sipuli.
  • Lado pienehköön uunivuokaan kyssäkaalitikut, sipulisilppu ja kinkkusuikaleet sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoiita.
  • Tee mukakerma ja kaada se vuokaan suikaleiiden päälle. Laita laatikko uuniin tunniksi niiin, että kyssäkaalista tulee mukavan pehmeää. Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla, jos pinta uhkaa mennä liian tummaksi.

Mukakerma

  • Mittaa pähkinät tehosekoiittimeen ja laita se pyörimään pienelle teholle. Anna pähkinöiden rouhiintua jauhoksi.
  • Lisää pähkinäjauhoon vesi. Sulje kansi ja käännä teho isommalle. Anna seoksen pyöriä minuutin silkkisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.
  • Käytä juoksevampaa mukakermaa ruoanlaitossa ruokakerman tai kookosmaidon tapaan.

Tavallinen kinkkukiusaus syntyy...

kun sekoitat 2 pss peruna-siipulisekoitusta  (1 kg), 2 prk ruokakermaa (4 dl) ja 400g kinkkusuikaleita isossa uunivuoassa sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada vuokaan sekoituksen päälle ruokakerma ja laita tunniksi uuniin 175 °C:seen.  Suojaa paistoksen pinta foliolla paiston loppuvaiheesssa, jos se uhkaa tummua liikaa.  Lisukkeeksi Sorrin IsoMixiä, kurkkua ja tomaattia.  Tai värikkäitä punajuuria!

Takaisin resepteihin »