Skip to main content

Lehtikaalimunakas

Kahden munan lehtikaalimunakas vie nälän ja on nopea tehdä

Munan sisältämä proteiini vie helposti nälän. Sorrin lehtikaali lisää munakkaan ravintoarvoa. Munakas sopii aampupalaksi, leivän päälle ja ketoilijan välipalaksi.

Lehtikaalimunakas

Valmis lehtikaalimunakas

Ingredients
 

  • 2 kpl kananmunia
  • 2 rkl vettä
  • 80 gr paprikaa
  • 20 gr Sorrin lehtikaalia
  • 4 kpl kirsikkatomaattia
  • 4 siivua kurkkua
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 2 siivua emmental juustoa Voit käyttää myös vanhoja juustonkantteja
  • 1 rkl oliiviöljyä

Instructions
 

  • Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla
    Sekoita haarukalla munat rikki
  • Pilko paprika ja juusto kuutioiksi
  • Laita oliiviöljy pannulle ja lisää kuutioidut paprikat
    Pilkotut paprikat paistuvat pannulla
  • Kaada sen jälkeen paprikoiden päälle munat, joihin olet lisännyt suolaa ja pippuria
  • Murusta (jos käytät pakastettua) pinnalle Sorrin lehtikaali tai pilko tuore lehtikaali pieneksi ja lisää munakkaan joukkoon. Lisää päälle kirsikkatomaatit ja juustosiivut.
    paistuva lehtikaalimunakas, jonka päällä on juustoa
  • Laita kattilankansi pannun päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä sopivan kypsäksi. Liian kuuma pannu polttaa pohjan, eikä muna ehdi hyytyä.
    Valmis lehtikaalimunakas
  • Kaada valmis munakas pannulle ja tarjoile kurkkusiivujen kera
    Valmis lehtikaalimunakas

Tiesitkö että...

Sorrin lehtikaalin voi pakastaa omassa pussissaan. Leikkaa vain kulmaan pieni viilto ja paina ilmat pois pussista, niin se ei vie tilaa pakkasessa. Pakastetun lehtikaalin voi murustaa suoraan munakkaan päälle, tai jos se ehtii sulaa, niin se on helppo pieniä. Lahtikaalia kannattaa pakastaa ainakin kymmenen pussia talven varalle, koska se käy myös smootheihin.

Takaisin resepteihin »