Skip to main content

Mansikkainen vuohenjuustosalaatti balsamico-kastikkeella

Takuuvarma ja näyttävä suvisalaatti

Mansikat, vuohenjuusto ja Sorrin Mixi ovat vuodesta toiseen takuuvarma, värikäs ja kesänmakuinen herkku. Helppo salaatti on myös oiva grilliruokien kaveri.

Mansikka-vuohenjuustosalaatti balsamicokastikkeella

Mansikat, vuohenjuusto ja Sorrin IsoMixi ovat vuodesta toiseen takuuvarma, värikäs ja kesänmakuinen herkku. Kuulet kehuja ja nautinnollisia huokaisuja tarjotessasi tätä salaattia kesävieraillesi. Salaatti on myös oiva grilliruokien kaveri.
Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Ingredients
 

  • 1 pussi Sorrin IsoMixiä
  • 1 pussi Sorrin Rucolaa
  • 2,5 dl mansikoita tai vadelmia
  • 1 dl mantelilastuja tai saksanpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
  • 2 pötköä vuohenjuustoa
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus hienoa merisuolaa
  • kesäsipulia

Instructions
 

  • Laita uunin grillivastus päälle 150 asteeseen.
  • Sekoita mantelilastut, juokseva hunaja ja sormisuola ja aseta ne uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.
  • Paahda 3-5 minuuttia ja kaada mantelit jäähtymään.
  • Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
    Mansikkavuohenjuustosalaatin ainekset
  • Siivuta vuohenjuustot
  • Sivele hunajalla siivutetut vuohenjuustot ja laita hetkeksi uuniin grillivastuksen alle.
  • Mikäli käytät saksanpähkinöitä, ne voi laittaa vasta tässä vaiheessa juuston päälle ja paahtaa yhtäaikaa.
  • Tämä on nopeaa toimintaa, joten varo polttamasta aineksia.
  • Ota juustot pois uunista ja anna jäähtyä hetkisen.

Kokoa salaatti lautasille tai kulhoon

  • Jaa salaatit ja rucolat lautasille.
  • Siivuta mansikat ja asettele ne salaattipohjan päälle.
  • Nosta paahdetut vuohenjuustot salaatin päälle.
  • Koristele paahdetuilla manteleilla ja kesäsipulisiivuilla.
  • Lisää maun mukaan balsamico-siirappia päälle.
    Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Notes

Helppoa vaihtelua 

Vaihda mansikoiden tilalle vadelmia tai mustikoita. Mantelilastujen tilalla voit käyttää erilaisia siemeniä tai saksanpähkinöitä. 

 

Tarve tehdä salaatti isommalle porukalle?

Kolmen salaatin salaattisekoituksella eli Sorrin IsoMixillä, joka sisältää jää-, punaista- ja vihreää makeaa frisee-saalaattia ja Sorrin Rucolalla teet hetkessä salaatin isollekin porukalle. Varaa sivusalaattia 15 g ja salaattiaterialle 40-50 g salaattia per syöjä.

Takaisin resepteihin »