Mausteinen lohi
saa rinnalleen uuden sadon kasviksia kuten hunajanaurista, fenkolia ja retiisiä tässä helpossa salaatissa.
Mausteinen lohisalaatti ja uuden sadon kasvikset
Ingredients
Maustekastike lohelle
- 0,5 dl soijakastiketta
- 0,5 dl sitruunamehua
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- ½ tl sokeria tai käytä steviaa tai juoksevaa hunajaa
- 2 kpl kevätsipulia
Lohisalaatti
- 2 kpl hunajanaurista
- 2 kpl fenkolia
- 2 kpl appelsiinia
- 2 kpl retiisiä
- 1 pss Sorrin IsoMixiä
- 300 gr lohta
Lisäksi
- 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 kypsä kananmuna pilkottuna Halutessasi lisää ruokaisuutta
Instructions
Maustekastike
- Pilko kevätsipulit ja raasta inkivääri tai käytä valmista inkivääritahnaa.
- Sekoita soija ja sitruunamehu keskenään, makeuta sokerilla tai hunajalla. Sekoita joukkoon inkivääri ja lisää lopuksi sipulit. Jätä tekeytymään.
Lohisalaatti
- Kuori ja pilko hunajanauris tikuiksi.
- Siivuta tai pilko appelsiinit, hunajanauris ja fenkoli. Säästä fenkolin hapsut koristeeksi.
- Siivuta retiisit.
- Nosta fenkoli- ja hunajanaurissuikaleet kulhoon ja kaada niiden päälle n. ⅔ osaa kastikkeesta ja jätä tekeytymään.
- Ennen kuin paistat lohifileet, niin paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Älä polta. Kaada paahdetut siemenet lautaselle odottamaan.
- Lisää pannulle hiven öljyä ja laita lohifileet kuumalle pannulle paistumaan. Kun kuori on rapsakka, käännä fileet ja laske levyn lämpöä. Paista kypsäksi. Voit myös grillata lohifileet.
- Kaada lautasille sopiva määrä IsoMixiä ja lado päälle mausteiset fenkolit ja hunajauriit. Lisää lopuksi appelsiinilohkot ja retiisit.
- Nosta kypsä lohi koko komeuden päälle ja mausta se lopulla kastikkeella ja ripottele lohen pinnalle paahdetut seesaminsiemenet.
- Koristele retiiseillä ja fenkolin hapsuilla.
Notes
Isolle porukalle kannattaa kypsentää kokonainen lohi uunissa. Sivele kypsennyksen loppuvaiheessa kastikeaineet lohen pinnalle. Laita salaatti tarjoiluvadille ja lohi sen päälle.
Voit myös grillata lohen, käyttää loimulohta tai osta valmista suosikkilohtasi kaupasta.
Täyttävämpi annos syntyy...
Kun lisäät salaattiin kananmunia. Munia kannattaa aina keittää muutama ylimääräinen, koska niillä saa salaatteihin kätevästi lisää ruokaisuutta. Lisää siis salaattiin vielä kananmunaa!
Takaisin resepteihin »