Lehtikaalisalaatti yllättää
Lehtikaalista saa ruokaisan salaatin ilman kypsennystä. Sorrin pestystä lehtikaalista on varsi poistettu ja lehdet pilkottu. Silti lehtikaali kannattaa silputa ihan pieneksi. Minttu raikastaa salaatin ja öljy pehmentää rakennetta.
Anna lehtikaalisalaatin yllättää raikkaalla maulla ja ruokaisuudellaan. Sopii vegaanista ruokavaliota noudattavalle.
Minttuinen rucola-lehtikaalisalaatti
Sorrin pesty ja pilkottu lehtikaali on monikäyttöinen. Se sopii hyvin erilaisiin salaatteihin, keittoihin, kastikkeisiin, sipseihin ja tietysti se on ravintorikas lisä smootheihin.

Ingredients
- 60 g Sorrin Lehtikaali (puolikas pussi)
- 30 g Rucola (puolikas pussi)
- kourallinen tuoreita mintunlehtiä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 rkl auringonkukansiemeniä
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 2 dl papuja/linssejä/kikherneitä
- juustokuminaa / kuminaa / garam masalaa
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
Instructions
- Pilko Sorrin pesty lehtikaalisilppu vielä pienemmäksi ja laita salaattikulhoon.
- Pilko Sorrin Rucola ja minttu ja lisää lehtikaalin joukkoon.
- Lisää pieniksi pilkottu sipuli ja valkosipuli.
- Lisää siemenet. Voit halutessasi käyttää mitä tahansa siemeniä tai pähkinöitä, ne antavat kivaa rouskua salaattiin.
- Lisää öljyä, suola ja haluamasi muut mausteet. Sekoita öljy ja mausteet salaattiin, maista ja lisää tarvittavat lisämausteet. Salaattia ei ole pakko maustaa, mutta itämaisia mausteita käyttämällä saat jännittäviä lisämakuja.
- Jos haluat lisätä kasvisproteiinia, niin käytä tölkkipapuja, -linssejä tai -kikherneitä. Huuhtele ja lisää salaattiin.
- Lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
Takaisin resepteihin »