Skip to main content

Ninan helppo ja nopea fetasalaatti

Nina Sorrin suosikkisalaatti on helppo ja nopeatekoinen feta-salaatti, sillä se onnistuu aina, eikä siihen kyllästy koskaan.  Tarvitset vain IsoMixiä, kasviksia ja Apetinan valmiita, mausteliemessä olevia fetakuutioita. Se sopii isolle porukalle grilliruokien kylkeen sivusalaatiksi, kesäisen keveäksi pääruoaksi tai ota mukaan lounaaksi.

Tee kätevä lounassalaatti töihin.  Pilko ohjeen mukaiset kasvikset  suoraan eväsrasiaan. Lisää rasiaan viimeiseksi IsoMixiä, etteivät salaatinlehdet litisty.  Apetina-kuutiot kannattaa pitää omassa rasiassaan siihen asti, että valmistat salaatin.  Nälän yllättäessä kumoa kasvikset eväsrasiasta lautasellesi ja lisää Apetinan mausteiset fetakuutiot päälle. Kaada juuston mausteliemi salaatinkastikkeeksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Raikas ja tuore salaatti maistuu varmasti kuumana työpäivänä, vai mitä?

Ninan helppo ja nopea fetasalaatti

Sorrin Puutarha

Ingredients
 

  • 1 pussi Isomixiä peruspohjaksi
  • ½ kpl kurkkua
  • 2 tomaattia
  • 1 paprika
  • 2 kesäsipulia
  • 150-200 g fetajuustoa (Apetina tai Violife kreikkalainen juusto tai Porlammin salaattikuutiot)
  • hyppysellinen suolaa ja pippuria mausteeksi
  • oliiviöljyä tai käytä fetajuuston maustekastike

Instructions
 

  • Kuutioi ainekset.
  • Rakenna salaatti suoraan lautasille laittamalla pohjaksi IsoMixiä ja lisää muut ainekset päälle.
  • Salaattikulhoon tehdessä lisää kaikki pilkotut aineet kulhon pohjalle, myös fetassa mahdollisesti ollut makuöljy. Juuri ennen tarjoilua kaada päälle pussillinen IsoMixiä ja lisää tarvittaessa hitusen oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita ympäri.

Notes

Oliivit sopivat fetasalaattiin. Toiset eivät pidä niistä ja toisaalta niitä ei myöskään tarvita. Jos kuitenkin rakastat oliiveja, niin lisää ihmeessä niitä tai tarjoile erikseen. Antavathan ne kivaa kirpeytttä salaattiin!

Vegaanivinkki

Vaihda fetajuusto maidottomaan versioon, esimerkiksi Violifen kreikkalaiseen juustoon tai Porlammin salaattikuutioihin!

Kannattaa kokeilla uutta, suomalaista Mö-kauravuustoa.

Takaisin resepteihin »