Skip to main content

Raikas kreikkalainen fetasalaatti

Tämä helppo kreikkalainen fetasalaatti rakentuu vain kahdeksasta ainesosasta, joita lähes aina löytyy kaapista. Helppo kreikkalaistyyppinen salaatinkastike lisää mehukkuutta raikkaaseen salaattiin. Nauti sivusalaattina tai kokonaisena ateriana.

Kreikkalainen fetasalaatti

Ingredients
 

Salaatinkastikkeeseen

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonna
  • ½ tl kuivattua oreganoa jätä osa koristeeksi
  • ¼ tl Dijon sinappia

Salaattiin

  • 1 pss Sorrin IsoMixiä
  • 1 kurkku leikkaa pitkittäin, poista siemenet ja puolita lohkoiksi
  • 1 paprika pilko paloiksi
  • 1 punasipuli siivuta renkaiksi
  • 1 dl oliiveja
  • 1 kourallinen mintunlehtiä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Instructions
 

  • Vispilöi pienessä kulhossa etikka, valkosipuli, oregano, sinappi, suola ja piipurit. Kaada lopuksi öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten. Jätä kastike tekeytymään.
  • Pilko kaikki kasvikset ja kaada tarjoiluastiaan. Kaada päälle kastiketta ja pyörittele kasvikset siinä.
  • Lisää juuri ennen tarjoilua Sorrin IsoMixi kasvisten joukkoon. Pyöräytä. Vaihtoehtoisesti voit jakaa IsoMixin suoraan lautasille ja annostele feta-kasvissekoitusta päälle.
  • Vegaanivinkki: käytä fetajuuston tilalla Violifen kreikkalaista vegaanijuustoa.

Vinkki tuhdimpaan versioon

Halutessasi hiilihydraattipitoisemman salaatin, lisää kikherneitä, keitettyä makaronia tai edellisen päivän jämiä salaatin joukkoon.

Takaisin resepteihin »