Tämä helppo kreikkalainen fetasalaatti rakentuu vain kahdeksasta ainesosasta, joita lähes aina löytyy kaapista. Helppo kreikkalaistyyppinen salaatinkastike lisää mehukkuutta raikkaaseen salaattiin. Nauti sivusalaattina tai kokonaisena ateriana.
Kreikkalainen fetasalaatti
Ingredients
Salaatinkastikkeeseen
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2-3 rkl punaviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonna
- ½ tl kuivattua oreganoa jätä osa koristeeksi
- ¼ tl Dijon sinappia
Salaattiin
- 1 pss Sorrin IsoMixiä
- 1 kurkku leikkaa pitkittäin, poista siemenet ja puolita lohkoiksi
- 1 paprika pilko paloiksi
- 1 punasipuli siivuta renkaiksi
- 1 dl oliiveja
- 1 kourallinen mintunlehtiä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Instructions
- Vispilöi pienessä kulhossa etikka, valkosipuli, oregano, sinappi, suola ja piipurit. Kaada lopuksi öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten. Jätä kastike tekeytymään.
- Pilko kaikki kasvikset ja kaada tarjoiluastiaan. Kaada päälle kastiketta ja pyörittele kasvikset siinä.
- Lisää juuri ennen tarjoilua Sorrin IsoMixi kasvisten joukkoon. Pyöräytä. Vaihtoehtoisesti voit jakaa IsoMixin suoraan lautasille ja annostele feta-kasvissekoitusta päälle.
- Vegaanivinkki: käytä fetajuuston tilalla Violifen kreikkalaista vegaanijuustoa.
Vinkki tuhdimpaan versioon
Halutessasi hiilihydraattipitoisemman salaatin, lisää kikherneitä, keitettyä makaronia tai edellisen päivän jämiä salaatin joukkoon.