Skip to main content

Samettinen lehtikaali-kookoskeitto

Nopeatekoinen lehtikaali-kookoskeitto

Samettisen pehmeä lehtikaali-kookoskeitto on Sorrin pikaruokaa parhaimmillaan, ja se vaatii vain muutaman raaka-aineen lehtikaalin lisäksi. Keitto sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.
Keitto on helppotekoinen, mutta vaatii soseuttamisen. Keitä ensin kasvikset kypsiksi kasvisliemessä, jonka jälkeen ne soseutetaan.

Soseuttamiseen voit käyttää sauvasekoitinta, jolloin keitossa näkyy raaka-aineiden rakennetta. Todella samettisen keiton saat, kun viitsit nähdä vähän vaivaa, ja kaadat valmiin keiton blenderiin ja soseutat siinä.
Lisää kookoskerma vasta soseuttamisen jälkeen. Kauho lautasille, koristele lehtikaalisipseillä tai paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja ota vastaan kehut!

Lehtikaali-kookoskeitto

Tämä sosekeitto on nopea tehdä ja se vie kielen mennessään. Tarjoile paahtoleivän kera.
Lehtikaali-kookoskeitto

Ingredients
 

  • 1 pussi Sorrin pestyä lehtikaalia Pakastettu lehtikaali käy myös
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 /2 pala purjoa
  • 1 l kasvislientä
  • 1 purkki kookoskermaa tai -maitoa
  • 1 rkl öljyä

Instructions
 

  • Pese purjon varresta keskikohta, siellä saattaa olla multaa. Käytä koko purjo tai vain osa purjoa, riippuen purjon koosta.
    Kesäkurpitsa, purjo, lehtikaali
  • Pese kesäkurpitsa ja pilko paloiksi.
    Pese ja pilko purjo ja kesäkurpitsa
  • Avaa Sorrin lehtikaalipussi. Kaada tilkka öljyä kattilaan ja lisää purjot, kesäkurpitsat ja pussillinen lehtikaalia. Kuullota pikaisesti keskilämmöllä purjoa, kesäkurpitsaa ja Sorrin lehtikaalia.
    Avaa Sorrin lehtikaalipussi
  • Lisää kasvislientä niin, että kasvikset peittyvät ja keitä kypsäksi.
    Laita kaikki kattilaan
  • Soseuta ja kaada kookoskerma tai -maito joukkoon.
    Soseuta ja kaad kookoskerma joukkoon.
  • Koristele halutessasi paahdetuilla auringonkukansiemenillä tai lehtikaalisipseillä tai pekonimuruilla.
    Valmis lehtikaalikeitto
Takaisin resepteihin »