Nopeatekoinen lehtikaali-kookoskeitto
Samettisen pehmeä lehtikaali-kookoskeitto on Sorrin pikaruokaa parhaimmillaan, ja se vaatii vain muutaman raaka-aineen lehtikaalin lisäksi. Keitto sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.
Keitto on helppotekoinen, mutta vaatii soseuttamisen. Keitä ensin kasvikset kypsiksi kasvisliemessä, jonka jälkeen ne soseutetaan.
Soseuttamiseen voit käyttää sauvasekoitinta, jolloin keitossa näkyy raaka-aineiden rakennetta. Todella samettisen keiton saat, kun viitsit nähdä vähän vaivaa, ja kaadat valmiin keiton blenderiin ja soseutat siinä.
Lisää kookoskerma vasta soseuttamisen jälkeen. Kauho lautasille, koristele lehtikaalisipseillä tai paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja ota vastaan kehut!
Lehtikaali-kookoskeitto
Ingredients
- 1 pussi Sorrin pestyä lehtikaalia Pakastettu lehtikaali käy myös
- 1 kesäkurpitsa
- 1 /2 pala purjoa
- 1 l kasvislientä
- 1 purkki kookoskermaa tai -maitoa
- 1 rkl öljyä
Instructions
- Pese purjon varresta keskikohta, siellä saattaa olla multaa. Käytä koko purjo tai vain osa purjoa, riippuen purjon koosta.
- Pese kesäkurpitsa ja pilko paloiksi.
- Avaa Sorrin lehtikaalipussi. Kaada tilkka öljyä kattilaan ja lisää purjot, kesäkurpitsat ja pussillinen lehtikaalia. Kuullota pikaisesti keskilämmöllä purjoa, kesäkurpitsaa ja Sorrin lehtikaalia.
- Lisää kasvislientä niin, että kasvikset peittyvät ja keitä kypsäksi.
- Soseuta ja kaada kookoskerma tai -maito joukkoon.
- Koristele halutessasi paahdetuilla auringonkukansiemenillä tai lehtikaalisipseillä tai pekonimuruilla.