Seesami ja inkivääri sopivat yhteen
Helppo aasialaisvaikutteinen salaatinkastike sopii kesäsalaattiin grilliruokien kera. Kastike onnnistuu myös vegaanisena!
Seesami-inkivääri salaatinkastike
Seesami-inkiväärikastike on paksuhkoa kastiketta, jolla saat pähkinäistä pirteyttä erilaisiin salaattiruokiin, sopii myös lihalle. Sivele kastiketta salaatinteon loppuvaiheessa salaatinlehdille.

Ingredients
- 3 rkl pehmeää tahinia
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl tamaria tai muuta soijaa
- 1 tl inkivääriraastetta voit käyttää purkista valmista raastetta
- 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
- 1-3 rkl vettä ohenna tarvittaessa käyttämällä vettä
Instructions
- Vispaa pienessä kulhossa tahini, seesamiöljy, viinietikka, tamari, inkivääri, siirappi ja 1 rkl vettä.
- Mikäli kastike on liian paksu, lisää 1 -2 ruokalusikallista vettä, niin että saat kastikkeesta juoksevaa.
- Parhaan tuloksen saavuttamisesksi käytä pehmeää, juoksevaa ja tuoretta tahinia, ei kivikovaa, jota voi olla purkin pohjalla.
Takaisin resepteihin »