Skip to main content

Seesami-inkivääri-salaatinkastike

Seesami ja inkivääri sopivat yhteen

Helppo aasialaisvaikutteinen salaatinkastike sopii kesäsalaattiin grilliruokien kera. Kastike onnnistuu myös vegaanisena!

Seesami-inkivääri salaatinkastike

Seesami-inkiväärikastike on paksuhkoa kastiketta, jolla saat pähkinäistä pirteyttä erilaisiin salaattiruokiin, sopii myös lihalle. Sivele kastiketta salaatinteon loppuvaiheessa salaatinlehdille.
Inkivääri_seesami_ainekset

Ingredients
 

  • 3 rkl pehmeää tahinia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl tamaria tai muuta soijaa
  • 1 tl inkivääriraastetta voit käyttää purkista valmista raastetta
  • 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1-3 rkl vettä ohenna tarvittaessa käyttämällä vettä

Instructions
 

  • Vispaa pienessä kulhossa tahini, seesamiöljy, viinietikka, tamari, inkivääri, siirappi ja 1 rkl vettä.
  • Mikäli kastike on liian paksu, lisää 1 -2 ruokalusikallista vettä, niin että saat kastikkeesta juoksevaa.
  • Parhaan tuloksen saavuttamisesksi käytä pehmeää, juoksevaa ja tuoretta tahinia, ei kivikovaa, jota voi olla purkin pohjalla.
Takaisin resepteihin »