1. YRTTIMARINOIDUT KIRSIKKATOMAATIT JA MOZZARELLAHELMET
Näitä tarvitset:
• lasipurnukka
• kirsikkatomaatteja (purnukkaan sopiva määrä)
• mozzarella helmiä (1 pss, purnukkaan sopiva määrä)
• 2 valkosipulinkynttä
• sitruunatimjamin oksia
• oreganon oksia
• rosmariinin oksia
• korkealaatuista oliiviöljyä
Pese kirsikkatomaatit ja valuta mozzarellapallot. Kuori valkosipulin kynnet. Lado ainekset kauniiseen lasipurkkiin kerroksittain. Kaada öljy purkkiin, niin että kaikki ainekset peittyvät. Anna marinoitua päivä kylmässä.
Yrttimarinoidut tomaatit ja mozzarellat maistuvat hyviltä esimerkiksi pastan kylmäkastikkeena tai uusien perunoiden kera. Voit myös pilkkoa niitä leivälle, käyttää focaccian pinnalla tai nostella salaatin päälle.
Syötyäsi tomaatit, voit pakastaa jääpalarasiassa tai Minigrip-pussissa ylijäänen öljyn myöhempää käyttöä varten. Sulata pala tai pussi kerrallaan salaatti- tai pastakastikkeen raaka-aineeksi.
2. YRTTIBRIOSSIT 6kpl
Näitä tarvitset:
– 1 prk valmista croissant-taikinaa
– erilaisia Sorrin yrttejä
– kananmunan valkuaista kiillottamiseen
Avaa croissant -paketti ja asettele taikinarulla leivinpaperin päälle ja viipaloi taikina kuuteen osaan. Painele yrtit päälle ja kiillota munanvalkuaisella. Paista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes briossit ovat väriltään kullanruskeita.
3. SALVIA-PARMESAANILASTUT
– tuoreen salvian lehtiä
– parmesaaniraastetta
Levitä isot salvian lehdet uunipellille ja ripottele parmesaaniraastetta niille. Parmesaanilla maustetut isot salvian lehdet paahtuvat 200asteisessa uunissa rapeiksi muutamassa minuutissa. Nauti drinksujen kera suolapaloina tai hapankorpun päällä.
4. YRTTISUOLA
– 1⁄2 dl yrttiä
– 1⁄2 dl sormisuolaa
Sekoita suola ja yrtit tehosekoittimessa. Valitse yrtit oman makumieltymyksesi mukaan. Käytä esimerkiksi rosmariinia, oreganoa tai timjamia. Yrttisuolalla voit maustaa muun muassa pastan tai käytä grilliruokiin, kasviksiin tai kanaan.
5. MINTTUSOKERI
– 1⁄2 dl tiukkaan paineltuja mintunlehtiä
– 3⁄4 dl sokeria
Sekoita tehosekoittimessa sokeri ja mintunlehdet. Voit tavallisen mintun sijaan käyttää erikoislajikkeita, kuten suklaaminttua, piparminttua tai sitruunamelissaa. Käytä yrttisokeria kesäisten marjojen tai hedelmien marinointiin ja maustamiseen. Valmis yrttisokeri säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.