Skip to main content
ResQ sertifikaatti

Ruokahävikki on merkittävä yhteiskunnallinen ympäristöhaaste

Ruokahävikistä aiheutuvat ympäristövaikutukset ovat useissa elintarviketuoteryhmissä selvästi suuremmat kuin mitä esimerkiksi pakkausten valmistuksesta ja jätehuollosta aiheutuu. Tästä huolimatta hävikki ei ole noussut selkeästi esille ruoan ympäristövaikutuksia käsiteltäessä. Kuluttajat saattavat kokea esimerkiksi elintarvikepakkaukset suurempana ympäristöongelmana kuin ruokahävikin. Lisätietoa hävikin ja muovipakkausten yhteydestä täältä.

Tärkeintä olisi, että roskat kierrätetään oikein, etteivät ne joudu luontoon minne ne eivät kuulu. Ruoka taas ei kuulu roskiin. Salaatin syöminen on oiva tapa vähentää hävikkiä, sillä salaatti ottaa mielellään vastaan eilisen jämät. Herkullista, vastuullista ja sinäkin pääset vähemmällä. Tarvitsemme asenteiden ja toimintatapojen muutoksia torjuaksemme ilmastonmuutosta, resurssien ylikulutusta ja jäteongelmaa.

ResQ sovellus

Lataa puhelimeesi ResQ -sovellus ja osta Sorrin Puutarhan tuotteita edullisesti.

Tässä muutamia vinkkejä sovelluksen hyödylliseen käyttöön:

  • Voit asettaa ResQ-sovellukseen oman ruokavaliosi, jolloin se ehdottaa vain sinulle sopivia tarjouksia. Muista merkitä Sorrin Puutarha ja muut lempipaikkasi suosikki-tähdellä.
  • Halutessasi voit laittaa sovelluksen ilmoitukset päälle, jolloin saat vain omaan ruokavalioosi pohjautuvia tarjouksia puhelimen näytölle. Voit itse päättää kuinka usein haluat ilmoituksia, ja myös hiljentää ne määräajaksi! Jos sallit sovellukselle sijainnin taustapaikannuksen, se ilmoittaa sinulle lähelläsi olevista tarjouksista.
  • ResQ:ssa tarjolla oleva ruoka on riippuvainen lähialueidesi kumppanien päivittäisestä ylijäämästä. Tarjonta elää jatkuvasti sitä mukaa, kun ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat ilmoittavat tarjouksia ja ihmiset ostavat niitä. Tarjouksia julkaistaan pitkin päivää ja ne myydään ”nopeat syövät hitaat” -periaatteella.
  • Pidä silmällä ResQ:n parhaat -symbolia. Ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat joilla on tämä symboli, on arvioitu parhaiten käyttäjien toimesta! Sorrin Puutarhan torikoju on yksi ylpeä ResQ:n parhaat -symbolin kantaja.

ResQ:n käytöllä voimme yhdessä saada hyvää aikaan. Pienilläkin teoilla on merkitystä, sen kertovat seuraavat laskelmat:

Vuositason hyödyt käyttäjälle, joka pelastaa ruokaa kerran viikossa:

  • 52 pelastettua annosta.
  • 230 € rahaa säästetty.
  • 26 h aikaa säästetty.
  • 130 kg CO2-päästöjä ei mennyt hukkaan.

Kun tähän vielä yhdistetään kaikkien ResQ käyttäjien lukemat (kymmenet tuhannet käyttäjät käyttävät ResQ:ta joka kuukausi!), puhutaan jo aikamoisista luvuista.

Tältä näyttivät Sorrin Puutarhan tilastot toukokuussa:

ResQ tilastot toukokuu

ResQ:n käytöllä voi siis olla paljonkin merkitystä. Toivottavasti löydät sen avulla runsaasti herkullista pelastettavaa. Muista laittaa Sorrin Puutarha suosikiksi, näin saat tarjoukset puhelimeesi, jos kävelet torin lähellä.

Takaisin salaattiposteihin »