Skip to main content
KY-KeKe piknikillä

Mitä evääksi kesäretkelle?

Kauniit kesäpäivät houkuttelevat ulos nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta. Piknik-eväiden tulee olla kotona valmisteltavia, kätevästi tarjoiltavia, jotka maistuvat ja näyttävät herkullisilta. Sorrin valmiiksi pesty ja pilkottu salaattisekoitus on siis takuuvarma valinta piknikille. Käyttövalmis salaatti pysyy tuoreena pussissa, josta se on myös helppo tarjoilla suoraan.

Sorrin IsoMixi helppona pohjana herkullisille piknik-eväille

Monelle ei tule mieleen tarjota salaattia piknikillä, mutta todellisuudessa salaattiannos on todella kätevä koota retkikohteessa. Sorrin IsoMixi ja Rucola toimivat täydellisesti salaattipohjana, sillä ne voidaan annostella lautasille suoraan pussista. Huom. Salaatti- ja rucolapussit säilyvät parhaiten viileässä, mieluiten kylmälaukussa. Testatusti säilyvät myös auringolta suojattuna kassissa, kunnes ne syödään parempiin suihin.

Vesimeloni-kukkakaalisalaattia, kyssäkaalia, linssisipsejä ja muita piknik-herkkuja

Helppoa ja terveellistä

Salaatti on mukava tarjottava, sillä se ottaa helposti huomioon kaikki ruokavaliot. Pakkaa piknikille mukaan monenlaisia täytteitä omiin astioihin, jotta jokainen voi koota oman annoksensa. Kesäiset eväät tarjoavat elämyksen kaikille aisteille, kun valitset lisukkeiksi hieman jokaista väriä. Pilko salaatin viereen sopivia dippivihanneksia, kuten kyssäkaalia.

Uunissa rapeaksi paahdettu tofu toimii helppona proteiinin lähteenä salaatissa, kun valmistelet sen jo etukäteen. Resepti löytyy täältä. Tofukuutiot maistuvat myös jäähtyneinä, mutta suosittelen paahtamaan ne uunissa tai pannulla juuri ennen lähtöä.

Alhaalta löydät reseptin raikkaaseen vesimeloni-kukkakaalisalaattiin, joka maustetaan suosikkiyrteilläsi. Katso tästä postauksesta, kuinka saat Sorrin ruukkuyrteistä pitkään iloa hoitamalla niitä oikein!

Uunitofun aineet: chili, valkosipuli, inkivääri, lime ja tofu
Kyssäkaalia ja dipit

Vesimeloni-kukkakaalisalaatti

Vesimelonia, kukkakaalia ja yrttejä

Ainekset
 

  • 1 iso kukkakaali Sorrin torikojulta
  • 1 pieni vesimeloni
  • runsaasti yrttejä kuten basilikaa, minttua, sitruunatimjamia ja ruohosipulia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus
 

  • Kuori vesimeloni ja pilko se kuutioiksi. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Ota varsi talteen ja säästä se seuraavaa ruokaa varten, sopii hyvin pataruokiin ja sosekeittoon.
    Vesimelonia kuutioina
  • Latvo basilikasta, mintusta ja sitruunatimjamista muutama oksa, ota ruohosipulia ja pilko yrtit hienoksi silpuksi.
    Kukkakaalia ja yrttejä
  • Kääntele vesimelonikuutiot, kukkakaalinuput, yrtit ja loput mausteet yhteen isossa kulhossa. Käytä mieluiten tiivistä kannellista kulhoa, jotta lisuke on helppo ottaa mukaan piknikille. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen lähtöä, jotta maut tasoittuvat.
    Vesimeloni, kukkakaali ja yrtit
  • Tarjoile Sorrin IsoMixin kanssa. Jaa lisuke suoraan lautasille tai salaattipussiin, ja sekoita maut yhteen. Nauti!

Mitä mukaan piknikille?

Täyttävien eväiden lisäksi kannattaa muistaa pakata, tai pyytää seuralaisia ottamaan mukaan, ainakin seuraavat asiat…

  • Vesipullo ja muita juomia
  • Useampi viltti tai istuma-alusta
  • Kestoastiat, joista on mukava syödä ja juoda
    • Voitte sopia, että jokainen osallistuja tuo jonkun oman astian, josta syödä yhteisiä tarjoiluja. Muistakaa myös aterimet ja tilanteeseen sopivat mukit tai skumppalasit!
  • Halutessanne pieni kaiutin ja pihapelejä